Painea facuta in casa nu se compara cu cea cumparata . In primul rand nu contine aditivi si nici conservanti si poti sa o faci dupa plac .

De aceea de cate ori am timp ma apuc sa fac painica .

Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina.

Faina o cernem si o punem intr-un bol . In mijlocul fainii adaugam sarea, iaurtul, uleiul si semintele (eu am folosit de canepa) si la final apa amestecata cu drojdia. Framantam bine, aproximativ 10minute, pana cand avem un aluat omogen care se desprinde de maini. In functie de tipul fainii poate mai trebuie adaugata apa .

Aluatul astfel obtinut il asezam intr-o forma de copt, eu am folosit o tava de tort de 20 cm. Acoperim aluatul cu un prosop si lasam sa creasca frumos la loc caldut fara curenti de aer (cam 30 minute) . Cand a crescut si a ajuns deasupra peretilor vasului se poate unge cu putina apa si cresta putin cu un cutit ascutit.

Coacem painea in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute .

Cand o scoatem din cuptor trebuie sa o acoperim cu un prosop, iar deasupra prosopului sa punem o folie sau o punga de plastic ca sa nu se intareasca coaja .