Ador zmeura oricum ar fi...simpla, in prajituri, gemuri, siropuri etc. Nu cred ca m-as satura vreodata de ea :))Curatam zmeura si o spalam cu grija.

O punem intr-o oala si adaugam peste ea 750 ml apa. Dam oala pe foc mediu si o lasam sa fiarba aprox. 10 minute.

Dupa ce zmeura s-a inmuiat o punem intr-o sita sau intr-un tifon si strecuram siropul obtinut. Sita trebuie sa fie fina pentru a nu patrunde semintele.

Eu am avut 750 de ml de sirop si am adaugat 350 g zahar. Normal se pune 1 kg de zahar la 1 litru de sirop, dar eu nu l-am vrut prea dulce. Si asa mi se pare chiar foarte dulce :DSiropul amestecat cu zaharul se pun din nou pe foc mediu-mare si se lasa sa fiarba aprox 25-30 de minute, amestecand in el din cand in cand.

La final se adauga zeama de lamaie.

Se pregateste o sticla curata si sterilizata si se toarna siropul fierbinte. Se inchide bine capacul si se intoarce sticla cu capacul in jos.

Se infasoara sticla intr-o patura si se lasa asa pana a2-a zi pana cand se raceste in voie.

Se depoziteaza la rece.