O salata rapida si gustoasa, perfecta intr-o zi calduroasa.

Dovleceii si vanata se spala bine, se sterg cu un servetel, apoi se taie in feliute subtiri. Dovleceii i-am taiat rondele, iar vanata am taiat-o pe lung. Fasiile de legume le-am dat cu sare, apoi le-am gatit pe grill cate 2 min pe fiecare parte. Intre timp, am facut maioneza dintr-un galbenus, o lingurita de mustar, putina zeama de lamaie si o jumatate de litru de ulei. Intr-un blender, am pus doua linguri de maioneza, iaurtul si usturoiul si am amestecat pana s-a format un sos, apoi am adaugat sare (nu este nevoie de multa sare pentru ca branza este sarata). Dupa ce s-au racit, am pus legumele pe un platou, am adaugat branza taiata in cubulete, sosul, din loc in loc si rosia taiata in felii mai groase.

Sosul se poate face picant, adaugand piper sau fulgi de chilli. In loc de branza de capra, se poate folosi branza feta. La sfarsit, se pot presara si seminte sau alune maruntite.