Este un deliciu!Topim untura la foc mic, apoi o lasam de o parte sa se raceasca.

Separam albusurile de galbenusuri si folosim doar galbenusul.

Punem trei galbenusuri intr-un bol si le frecam cu 100 g zahar pana devin spuma. Adaugam untura topita, smantana si sarea, apoi la final incorporam faina.

Framantam pana obtinem un aluat compact potrivit de tare.

Punem folie peste aluat si il dam la frigider 30 de minute, pentru ca sa fie mai fraged.

Intre timp mixam branza dulce cu unt, zahar si coaja rasa de lamaie pana obtinem o crema fina.

Intindem o foaie din aluat, punem la baza acesteia umplutura din branza, apoi rulam coca. Inchidem la capete ca sa nu iasa umplutura din branza, apoi rasucim aluatul in forma de cochilie de melc si il aranjam intr-o tava.

Cu galbenusul ramas ungem frumos pe desupra placina.

Punem tava cu placinta in cuptorul preincalzit, la o temperatura de 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute.

Cand s-a rumenit frumos scoatem placinta din cuptor si o lasam la racit.

Pofta buna!poate fi servita chiar si dimineata la o cafea;