Se incalzeste cuptorul, se unge bine tava cu ulei de masline si in ea se aseaza somonul, bine condimentat cu sare, piper, ghimbir si condimente pentrSe incalzeste cuptorul, se unge bine tava cu ulei de masline si in ea se aseaza somonul, bine condimentat cu sare, piper, ghimbir si condimente pentru peste. Deasupra somonului aruncam: maslinele, bucatele de margarina, 2 portocale si lamaia taiate felii (eu am taiat doar o portocala jumate, cealalta jumatate am stors-o peste somon), mult patrunjel si se da la cuptor. Se lasa in cuptor cca 15 minute, la foc mediu, dupa care se scoate, se adauga jumatate din paharul de vin si se acopera cu folie de aluminiu, dupa care se reintroduce la cuptor .

Intre timp se prepara legumele: intr-o cratita mai mare se incinge restul de margarina si se calesc pastaile de fasole verde, prazul taiat rondele si ardeiul taiat felii, peste care se pune verdeata uscata. Separat se pun la fiert cei doi morcovi curatati si taiati bucatele si broccoli in buchetele. Se lasa sa fiarba cca 15 minute, apoi broccoli se scoate de la fiert si se muta peste celalalte legume si o data cu el se toarna si cealalta jumatate de pahar de vin, plus a treia portocala taiata felii si se calesc impreuna. Morcovul se mai lasa sa fiarba putin.

Dupa circa 40 de minute de cand l-am introdus in cuptor, somonul este gata si o data cu el sunt gata si legumele. Mai trebuie doar sa scoatem morcovii de la fiert si cu ajutorul robotului de bucatarie se fac pireu.

Se serveste cald cu piureul de legume sau cu alta garnitura la alegere.

Alte retete recomandate: