Va propun un sirop de menta de casa.... facut cu recolta obtinuta de la menta cultivata pe balcon :)Il putem utiliza pentru inghetate, sorbeturi, bomboane etc.

Cu menta sau cu siropul de menta putem de asemenea face cocktail-uri :- classice, ca mint julep si mojito- in Belgia si in Franta, amestecul pastis cu sirop de menta si apa se cheama perroquet- papagal- Limonada amestecata cu sirop de menta se cheama diabolo-menthe. - Orangina amestecata cu sirop de menta se cheama cowboy- Berea amestecata cu sirop de menta se cheama un valsEu va propun... un Perrier cu gheata si sirop de menta de casa- un deliciuSpalati frunzele de menta cand sunt inca pe ramuri.

Culegeti si numarati frunzele.

Puneti intr-o oala apa rece, zaharul si frunzele de menta. Se pune la fiert timp de 10 minute la foc mic.

Lasati-l sa se raceasca bine timp de 4-5 ore.

Filtrati si varsati siropul intr-o sticla sau borcan.

Se pastreaza la frigider si se consuma in maximum 30 de zile.

Siropul de menta, nu este verde !Daca-l vreti verde, puneti cateva picaturi de colorant alimentar verde.

Siropul est gata ...verde si parfumat.

O bautura racoritoare si delicioasa : Perrier cu gheata si sirop de menta 2 cuburi de gheata, un pic de sirop de menta si ......

PerrierSa va fie de bine!!!!lasati-l sa se raceasca bine timp de 4-5 ore inainte de a-l filtradaca-l vreti verde, puneti cateva picaturi de colorant alimentar verde.