Cartofii, ceapa, morcovul ( eu am avut pus de la congelator) de curata, spala si toaca. Patrunjelul si cimbrul se spala si se pun la scurs. Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se zdrobeste. Rosiile se spala, se curata de coaja si cotoare si se taie cubulete.

Ardeii au fost copti pe gratar. I-am curatat, spalat, pus la scurs si tocat fasii subtiri, pe lung. Intr-o cratita punem ulei la incins, dupa care punem ceapa si morcovul, sare, piper, cimbru si lasam sa se caleasca pana ce ceapa devine translucida. Adaugam cartofii taiati cubulete, amestecam si completam cu apa cat sa acopere cartofii. Punem capacul la oala si lasam la fiert cca 20 minute. Separat, intr-o tigaie punem putin ulei la incins, adaugam usturoiul zdrobit, rosiile taiate cubulete si lasam la fiert pana ce va rezulta un sos usor scazut. Adaugam ardeiul copt si amestecam. Mai lasam la fiert cca 7-8 minute.

Preparatul din tigaie va fi adaugat cartofilor. Amestecam usor sa nu se zobeasca cartofii si mai lasam la fiert 5-7 minute. Potrivim cu sare, piper daca mai este nevoie. Adaugam patrunjel verde tocat.