Aceasta minunatie de prajitura e de mult timp la rand de preparat. Am gasit exact momentul pentru a o prepara, pentru Intalnirea Bucatarasilor la Sighisoara, dar sincer avem nevoie si de o reteta cu caramel pentru o provocare misterioasa;) Multumesc Ela68 pentru inspiratie ;) Mi-a placut cum a iesit, usor de preparat, doar ca timpul mort de asteptare sa se raceasca blatul, glazurile si cremele sincer, m-au coplesit. Dar nah fiecare lucru spectaculos cere rabdare. Asa si alta problema am avut cu Zmeisorii, mi-au spus dimineata cand am pregatit prajitura pentru deplasare: Bine, mama, faci si tu o prajitura buna si ne lasi doar colturile??? Asa ca le-am promis cum ajung acasa, refac minunatia asta de prajitura. Asa ca gata cu vorba si spor la treaba ;)sursa de insipratie: http://www.retete/retete/prajitura-snickers-54213.htmlOuale se scot din frigider si se tin la temperatura camerei, vreo 30 de minute. Apoi se separa alubusurile de galbenusuri.

Pentru blat, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si otetul aromat, adaugandu-se treptat zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza usor cu ajutorul unui tel, apoi se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza apoi se pune la copt, in cuptorul preincalzit, la foc mic cca. 20 minute, la 200 grade, se scoate de la cuptor dupa ce trece testul scobitorii.

Glazura de ciocolata alba se obtine topind la bain-marie ciocolata impreuna cu uleiul. Se toarna calduta peste blatul racit complet. Tava se lasa la rece, pentru cel putin o jumatate de ora pana se intareste stratul de ciocolata.

Pentru crema caramel cele 8 linguri de zahar se pun la topit, intr-un vas cu fundul gros, amestecand permanent astfel incat sa nu se arda pe alocuri caci astfel se amareste. Se da vasul deoparte, apoi se adauga untul moale, amestecandu-se, la foc mic, pana la inglobarea completa. Cele 4 linguri de zahar tos ramase, se amesteca cu galbenusurile si se adauga la amestecul de zahar ars si unt. Alunele prajte putin, sa aiba gust mai intens, se adauga in creama caramel, lasandu-se la fiert la foc mic, pana ce crema incepe sa se ingroase. Crema de caramel se lasa la racit, apoi se toarna peste glazura de ciocolata alba. Atentie! Ambele compozitii trebuie sa fie reci, altfel se intrepatrund.

Glazura de ciocolata neagra se prepara la fel ca glazura de ciocolata alba si se toarna peste crema de caramel.

Se lasa sa se intareasca, pana a doua zi, apoi se portioneaza cu un cutit cu lama incalzita.

Spor si pofta buna!Prima oara am folosit arahide in coaja, a fost mai greu cu decojirea lor, asa ca acum am ales varianta mai usoara, alune nesarate, sper ca n-am facut alegere gresita ;)