Ceva indeit aduc acum. E adevarat ca fac mai mereu, mai ales vara, dar nu mi s-a parut ca ar avea interes. Acum pentru ca am propus o provocare pe blogul meu, in proiectul Traditie si gastronomie romaneasca si am propus ca tema lunii Ciorbe/Supe, am propus si supa asta, care de altfel pare a fi ardei umpluti cu zeama lunga;) fara copacere la cuptor ;) Sper sa va placa si macar sa aveti intentia de a proba, o data in viata ;) Spor si pofta buna!Zarzavaturile se curata, se spala si se taie cubulete, se calesc in putin ulei si apa, intr-un vas inalt, de cca. 4000 ml, pana devin translucide, se asezoneaza de sare, piper si boia, apoi se adauga apa si se lasa la fiert la foc mic.

Intre timp ne ocupam de pregatirea ardeilor. Ceapa si morcovul se curata, apoi se dau pe razatoarea fina. Se pun la calit in ulei de masline, cca. 5 minute, se adauga carnea tocata, orezul ales si spalat lasandu-se la foc mic, cca. 10 minute, pana se evapora tot lichidul. Dupa ce s-a racorit compozitia de carne se adauga oul, se asezoneaza de sare, piper si boia de ardei dulce.

Ardeiilor li se taie cotorul, se curata de seminte si se umple cu amestecul de carne, apoi li se pune capac cate o felie de rosie.

Dupa ce supa a inceput sa clocoteasca, se adauga ardeii umpluti si se lasa la fiert, la foc mic cca. 30 de minute, semiacoperit. Daca mai este nevoie se mai adauga apa cat sa depaseasca inaltimea ardeilor. Dupa ce s-au fiert ardeii se prepara un sos, din: ou, bulion si smantana, ce se adauga usor, usor in supa ca sa nu se taie si sa se obtina o textura fina. Supa se serveste fierbinte, presarata cu patrunjel si cu smantana. Spor si pofta buna!