Un desert care cred ca tuturor le aduce aminte de copilarie.

Uite ca eu nu retin daca se numara printre preferatele mele,probabil ca nu altfel l-as fi preparat mai des.

Sigur ca nu am vrut sa prepar reteta clasica de Indiene,care erau cu multa frisca,Sigur erau si gustoase pentru ca,pe vremea aceea,se gasea frisca adevarata si foarte gustoasa.

Eu am preferat sa fac o crema din mascarpone si ciocolata alba.

Au fost delicioase,pufoase,insiropate,aromate.

Din ingredientele folosite,mie mi-au iesit 17 bucati .

Se pregatesc foarte usor asa ca nu ezitati sa le pregatiti.

Asta doar daca va plac desigur.

Am separat albusurile de galbenusurile celor 5 oua.

Galbenusurile le-am amestecat cu cele doua linguri de ulei.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare si am adaugat pe rand cele 5 linguri cu zahar.

Dupa ce am obtinut o spuma ferma,am incorporat galbenusurile cu ajutorul unui tel.

Tot cu telul am incorporat faina amestecata cu praful de copt,la final aromele.

Am pregatit doua tavi cu hartie de copt.

Am pus compozitia obtinuta intr-un pos si am desenat in tava rondele cu diametrul de 5-6 cm.

Am lasat distanta intre ele deoarece vor mai creste la copt.

Eu am pus ambele tavi in cuptor in acelasi timp(in tava de jos s-au copt mai greu).

Am pus la cuptor la 170 de grade pentru 20 de minute.

Dupa ce s-au racit,le-am desprins usor de pe hartia de copt. Pentru crema,am pus frisca intr-o cratita si am adus-o la punctul de fierbere,am luat vasul de pe foc si am pus ciocolata rupta bucati.

Am amestecat pana ce s-a topit,apoi am pus-o la congelator pentru o ora.

Am scos de la congelator si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.

Am adaugat si mascarponele,zeama de lamaie si vanilia. Pentru sirop am fiert cele trei ingrediente,apoi am lasat sa se raceasca. Am insiropat foile astfel: cele care le-am pus jos,le-am scufundat foarte putin in sirop cu partea care vine deasupra,iar cea care am pus-o peste crema,am insiropat-o pe talpa .

Mare atentie sa nu le insiropa prea tare altfel se vor rupe. Am pus crema tot cu ajutorul unui pos cu un varf stea,iar in mijloc am pus zmeura.

Am acoperit cu a doua foaie si le-am pus la frigider pana am pregatit glazura.

Am topit ciocolata cu untul pe baie de aburi,apoi am glazurat indienele.

Din pacate glazura mi-a ajuns cam la fix ,nu era rau sa fi fost mai multa. Daca nu mai aveti rabdare,puteti sa le serviti,dar vor fi mult mai bune dupa ce stau putin la frigider. Pofta buna!!!!