Bunatate de bunatate ne ofera natura. Inca! Si pentru asta ii multumesc bunului Dumnezeu ca avem inca legume si fructe bune. Am luat din gradina mamei soacre ardei, dovlecei, ceapa, rosii. Initial nu am avut intentie sa fac zacusca, apoi m-am decis. Si am facut o alegere buna! Multumesc mama pentru tot ce ne-ai dat!Spalam si curatam ceapa, morcovii, dovleceii, usturoiul. Rosiile le spalam si le cojim. Daca sunt foarte coapte, se vor decoji usor. Daca nu, puteti sa le opariti un pic cat sa se cojeasca usor.

Pregatim o cratita mare, preferabil de tuci, sau cu fund dublu.

Tocam ceapa, usturoiul. In cratita, turnam uleiul, o lingura sare grunjoasa si punem pe foc. Adaugam ceapa si usturoiul. Lasam sa se rumeneasca, amestecam un pic cu lingura de lemn.

Dam morcovul pe razatoarea mare. Adaugam morcovul ras in cratita si lasam sa se caleasca.

Tocam dovleceii Adaugam in cratita si lasam sa se caleasca bine.

Tocam rosiile si ardeii copti. Adaugam in cratita. Tocam vinetele bine si le adaugam in cratita. Amestecam periodic ca sa nu se prinda. Adaugam o lingurita de paprika si una de zahar. Amestecam si lasam sa scada un pic. Cand compozitia devine omogena, gustam sa vedem daca mai vrem ceva, sare, zahar, apoi mutam cratita in cuptor, la foc mediu spre mic si lasam acolo aproximativ o ora, poate si mai bine, pana scade bine compozitia. Gustam si daca e ok, inchidem focul. Sa nu va speritati daca se arde pe margini, va iesi grozav!folositi legume coapte, sanatoase si pe cat posibil proaspat culese