Sosul e grozav, iar coastele nu mai au nevoie de introducere...

Am avut o bucata intreaga de coaste, pe care am taiat-o in bucati. Am spalat bucatile de coaste, le-am tamponat cu servetele de bucatarie pentru a le usca. Am amestecat toate ingredientele pentru marinata, am adaugat carnea peste marinata, am acoperit vasul si l-am dat la frigider de seara pana dimineata. Am scos coastele din marinata, le-am lasat putin sa se scurga de surplusul de marinata. Am pus o tigaie tip gril la incins si am pulverizat pe suprafata ei putin ulei de floarea soarelui.

Cand tigaia a fost incinsa am pus bucatile de coaste in tigaie. Le-am lasat pana au capatat putina culoare si au luat forma grilului. Le-am intors pe toate partile, apoi le-am transferat intr-o forma termorezistenta in care am pulverizat otet balsamic si foarte putin zahar brut.

Am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Dupa ce coastele au prins putina culoare la suprafata si fundul vasului a inceput sa se caramelizeze, am turnat din amestecul de marinata pana am acoperit fundul vasului. Am marit temperatura la 200 grade si am continuat coacerea coastelor, alte 30-40 minuite, pana au fost patrunse bine. Din cand in cand le-am intors si am mai adaugat din marinata daca a fost necesar.

Pentru sosul BBQ: se caleste ceapa taiata julien si usturoiul taiat in felii in putin ulei de masline. Cand sau inmuiat se adauga zaharul brut, se amesteca si se lasa pana ingredientele sau caramelizat. Se adauga rosiile curatate de coaja si taiate cuburi. Se caleste totul la foc rapid si se lasa pana rosiile sunt patrunse bine, iar zeama a mai scazut. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca si se mai lasa 2-3 minute pe foc. Pentru o consistenta fina, de sos, am trecut compozitia in robot si am pasirat totul pentru cateva secunde. Am transferat sosul intr-un bol(sosiera) si am servit cu coastele facute anterior. Sa va fie de folos!in marinata pentru coaste puneti mirodeniile preferate atentie la coacere sa nu se arda fundul vasului...completati cu marinata de cate ori este nevoie la sos sa folositi neaparat zahar brut, iar boiaua afumata ii da un gust aparte...consider ca sunt 2 ingrediente speciale pentru sos