Politia britanica a detinut vineri zeci de migranti ilegali care au traversat Canalul Manecii in mici ambarcatiuni plecand din Franta, numarul lor total fiind de aproape 200 in numai doua zile, relateaza DPA.

Ministerul de Interne a mentionat ca politia de frontiera a gestionat vineri sase incidente implicand 102 migranti in largul coastei din sud-estul Angliei, dupa ce a fost alertata privind mici ambarcatiuni din Canalul Manecii care se indreapta spre Regatul Unit.

Majoritatea migrantilor au spus ca sunt din Iran, dar erau printre ei si cetateni din Irak, Siria, Afganistan si Pakistan, se mentioneaza in comunicat.

Cazurile celor 102 persoane gasite astazi vor fi tratate in conformitate cu regulile privind imigratia, mai precizeaza institutia, afirmand ca sapte migranti sustin ca sunt minori.

Politia de frontiera a interceptat joi alti 90 de migranti, printre care si 15 minori, in largul coastei engleze.

Ministrul securitatii Brandon Lewis a subliniat ca majoritatea migrantilor care incearca aceasta calatorie sunt opriti.

Numai 25% dintre migrantii care au incercat traversarea au reusit pana acum in acest an, fata de 48% anul trecut, a spus Lewis.

Autoritatile franceze au interceptat 216 migranti de la 20 ianuarie si pana la 5 februarie, prevenind zece traversari pe uscat si opt pe mare, a precizat Ministerul de Interne britanic.

Potrivit unor relatari cresterea numarului de migranti care au incercat sa treaca Canalul Manecii joi si vineri ar putea fi provocata de faptul ca apele au fost relativ calme, in timp ce in weekend se asteapta vant puternic.

Cel putin 1.892 de migranti au traversat Canalul Manecii in Marea Britanie cu diferite ambarcatiuni anul trecut, potrivit BBC.

AGERPRES/(AS - editor: Florin tefan, editor online: Adrian Dadarlat)