Fostul selectioner al echipei de tineret a Italiei, Luigi Di Biagio, a fost numit luni in functia de antrenor al formatiei SPAL Ferrara, lanterna rosie din campionatul de fotbal al Italiei, in locul lui Leonardo Semplici, demis tot luni, informeaza AFP.

Fost jucator al echipelor AS Roma si Inter Milano, Di Biagio (48 ani) a semnat un contract pana la finele sezonului.

Luigi Di Biagio a stat timp de sase ani pe banca tehnica a nationalei de tineret si a asigurat interimatul timp de trei luni la carma selectionatei Italiei in 2018, pana la numirea in functia de selectioner a lui Roberto Mancini.

Responsabilii echipei SPAL Ferrara, ultima clasata in Serie A, au anuntat, luni, demiterea antrenorului Leonardo Semplici.

Invinsa duminica pe propriul teren de Sassuolo (1-2), in etapa a 23-a a campionatului italian de fotbal, SPAL a decis sa renunte la serviciile antrenorului Leonardo Semplici, tehnician aflat in functie din 2014 si care a condus echipa la promovari succesive din Serie C pana in primul esalon in decurs de cativa ani.

In acest sezon, SPAL nu a castigat decat patru meciuri in 23 etape si se afla la sapte puncte distanta de prima neretrogradabila, Lecce, pe care o va intalni sambata viitoare in campionat.

AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai enea, editor online: Ada Vilceanu) Sursa foto: www.spalferrara.it