La Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes a fost inregistrata o noua premiera medicala, dupa ce medicul Singh Bhupinder, specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, a reusit sa extirpe o tumora gigant de la o pacienta de 61 de ani.

Medicul Singh Bhupinder, director medical la Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes, a reusit in aceste zile o noua premiera medicala pentru institutia spitaliceasca din judetul Caras-Severin. Este vorba de o interventie chirurgicala de exceptie, prin care medicul Singh Bhupinder a extirpat o tumora gigant, situata la nivel maxilo-facial stanga, care a cuprins glanda parotida, ceea ce putea duce la o pareza faciala prin lezarea nervului facial. Interventia a avut loc la o pacienta in varsta de 61 de ani cu multipla patologie, de epilepsie, retard mental si encefalopatie. Dupa extirparea tumorii gigant de peste trei kilograme, pacienta care purta acest calvar de 18 ani poate spune ca s-a nascut a doua oara, se arata intr-un comunicat al unitatii medicale transmis, luni, AGERPRES.

Conform aceleiasi surse, operatia a durat patru ore si a fost o reusita, pacienta fiind stabila si in afara oricarui pericol, urmand sa ramana sub supraveghere medicala cateva zile.

Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes, incet, incet intra in normalitate, avand medici, asistente, infirmiere si personal nemedical de exceptie. Dr. Singh Bhupinder ne va prezenta in perioada imediat urmatoare si alte interventii chirurgicale de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva care le va efectua la spitalul nostru, Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes, se mai mentioneaza in comunicat. AGERPRES/(AS - autor: Paula Neamtu, editor: George Onea, editor online: Gabriela Badea) Foto: (c) spital-caransebes.ro