Saptamanalul de satira Charlie Hebdo a lansat joi un premiu de desen pentru tinerii ilustratori si desenatori amatori cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, au anuntat reprezentantii publicatiei franceze pentru AFP.

Poate ca exista tineri desenatori care citesc Charlie Hebdo si ar vrea sa participe, a explicat Juin, un tanar desenator angajat la acest saptamanal de satira din 2015, la putin timp dupa atacul terorist care a decimat redactia publicatiei pariziene. Acest premiu poate sa le dea dorinta de a merge mai departe, de a continua pe acest drum, a adaugat el.

Laureatul premiului, care va fi desemnat pe 23 martie de desenatorii saptamanalului, isi va vedea desenul castigator publicat in Charlie Hebdo. Tema primei editii a acestui concurs este urmatoarea: Sa traiesti fara telefon mobil.

Exagerarea si excesul inspira arareori idei bune si desene frumoase si desenele cele mai surprinzatoare sunt intotdeauna cele mai inteligente, se afirma in comunicatul ce anunta lansarea acestui concurs.

Exista multi oameni care deseneaza bine, a subliniat Juin, dar vrem pe cineva atipic, care propune cititorului sa faca un pas in afara cararilor deja batute. Primim adeseori desene cu organe sexuale si cu fese, dar astfel de lucruri sunt goale de continut. E bine sa te servesti de ele doar atunci cand sunt utile pentru desen.

Fiecare participant poate sa trimita un numar nelimitat de desene. Ele trebuie sa fie expediate cel mai tarziu pana pe 15 martie 2020 la Ecole Estienne, coordonatoare a concursului.

Prix Charlie va inlocui astfel Prix litteraire Charlie Hebdo, atribuit in cadrul a doua editii unor foarte tineri autori. Noul trofeu se inscrie in sfera premiului pentru desen Presse-citron, dedicat studentilor francezi, studentilor straini si profesionistilor din presa, organizat in parteneriat cu Biblioteca Nationala a Frantei si cu Primaria celui de-al 13-lea arondisment din Paris.

AGERPRES/(AS - autor: Florin Badescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Ada Vilceanu) Sursa foto: Charlie Hebdo/Facebook.com