The Hunt, un film despre elite liberale care vaneaza pentru propria placere un grup de americani obisnuiti, a carui lansare a fost anulata anul trecut dupa polemici aprinse, va fi lansat in cele din urma in cinematografele americane pe 13 martie, informeaza AFP.

Initial, acest lungmetraj trebuia sa fie lansat in septembrie 2019, dar a scandalizat o parte dintre republicani, inclusiv pe presedintele Donald Trump, iar studioul Universal a decis sa renunte la acea lansare.

Hollywoodul de stanga este rasist pana la cel mai inalt nivel si e plin de o mare furie si de ura!, a scris atunci, pe Twitter, presedintele american.

Satira violenta despre profunda fractura dintre clasele sociale americane, avandu-le pe afis pe Hilary Swank si Betty Gilpin, filmul The Hunt prezinta un grup de persoane extrem de bogate care vaneaza si ucid, din pur snobism si din ura de clasa, persoane sarace provenind din state americane rurale, bastioane traditionale ale Partidului Republican (Wyoming, Mississippi...).

Scenele brutale incluse in trailerul filmului, prezentat la sfarsitul lunii iulie, au starnit si mai multa nemultumire, in contextul in care America era indoliata dupa doua noi atacuri cu arme de foc, care au facut 31 de victime, cu cateva zile inainte.

In cele din urma, directorii studioului Universal au decis sa isi insuseasca de acum controversa pentru a-si promova filmul si au dezvaluit un nou afis al acestui lungmetraj: Cel mai comentat film al anului este unul pe care insa nu l-a vazut nimeni, se afirma intr-un comunicat al studioului hollywoodian, care a anuntat apropiata data de lansare a peliculei.

Un afis al filmului The Hunt mentioneaza si urmatorul citat, atribuit conservatorului post de televiziune Fox News: Arata adevaratul chip al Hollywoodului... dement si malefic.

In The Hunt, vanatori bogati folosesc apelativul deplorabili pentru a-si denumi victimele. Termenul a fost utilizat in timpul campaniei prezidentiale din 2016 de Hillary Clinton pentru a-i desemna pe cei mai extremisti dintre sustinatorii lui Donald Trump.

Potrivit sinopsisului sau oficial, filmul nu se termina insa in avantajul privilegiatilor liberali, intrucat una dintre victimele urmarite se revolta impotriva lor si sfarseste prin a-i vana la randul ei pe tortionari, ucigandu-i unul dupa altul.

Nimeni dintre noi nu a vrut sa ia partea uneia dintre cele doua tabere politice prin acest film, a declarat producatorul Jason Blum intr-un interviu difuzat marti de site-ul publicatiei The Hollywood Reporter.

Publicul este suficient de istet pentru a sti ca ceea ce vede este o satira si ca aceasta este grotesca, a insistat acelasi producator.

AGERPRES/(AS - autor: Florin Badescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea) Sursa foto: Universal Studios Entertainment / Facebook