Gimnastică artistică: Marian Drăgulescu spune că are şanse de 90% să devină campion olimpic
Eu am ales sa continui pentru aceasta medalie, mi-am setat ca obiectiv inca de la Olimpiada din 2016 sa ajung sa ma calific la Tokyo 2020 si normal ca visul meu dintotdeauna a fost sa devin campionul olimpic. Mai am inca o sansa, sunt recunoscator pentru asta, pentru ca nu multi se asteptau ca la 39 de ani sa ma pot califica. Anul trecut, la Mondiale am fost atat de aproape de medalie, a lipsit o zecime si jumatate sa castig medalia de aur, asa ca sunt inca acolo la bataie, la miimi si sutimi, si asta imi da incredere ca se poate. Trebuie doar munca si un plan foarte bine stabilit. Daca imi fac treaba asa cum trebuie cred ca am sanse de 90%. Mai trebuie insa si gramul ala de noroc. (...) De ce sa nu tintesti cat mai sus. Intotdeauna am fost obisnuit ca de la marile competitii sa ma intorc cu medalii. De ce as exclude aceasta mentalitate tocmai acum la Jocurile Olimpice?, a declarat Dragulescu.
Sportivul spune ca gimnastii romani au conditiile necesare pentru a se pregati si ca exista tineri care sa-i urmeze cariera.
Domnul ministru mi-a intors vizita, mi-a spus ca vrea sa vada unde ma pregatesc si daca am nevoie de ceva. A venit in sala, totul este bine, doar sa avem putere de munca si obiective mari. Eu am putere de munca, pana la Olimpiada mai sunt sase luni si jumatate, o sa zboare timpul si in fiecare zi ma trezesc cu gandul ca mai am mai putin cu o zi si ca se apropie competitia si trebuie sa trag cat pot de tare. Nu stiu daca sunt ultimul mohican in sportul asta, sper sa nu fiu. Avem la juniori cativa copii foarte ambitiosi, foarte muncitori, pe calapodul meu, ca sa zic asa, au castigat si cateva medalii la competitii majore si sper sa preia ei mai departe traditia gimnasticii romanesti la nivel de performanta. Dupa Olimpiada asta eu voi face 40 de ani si cred ca este timpul sa ofer experienta si timp si din alta pozitie, a mai spus Dragulescu.
Ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe, considera ca Marian Dragulescu este un exemplu pentru societate.
Aveam o datorie fata de Marian Dragulescu si astazi i-am intors vizita, am venit sa vad si eu un antrenament al lui, pentru ca de-a lungul timpului conducatorii sportului romanesc au preferat sa participe la medalii, sau sa fie in tribune, sau sa premieze. E bine sa vezi si munca din spatele marilor performante, conditiile in care o fac si lucrurile pe care ti le solicita. Ma bucur ca in momentul de fata gimnastica masculina are toate conditiile pe care si le doreste. Marian este un exemplu, din punctul meu de vedere, pentru sportul romanesc si pentru societate. Ultimul mohican? Eu as pune ca Marian este un exemplu de seriozitate, perseverenta, un exemplu de sportiv, care la 39 de ani pur si simplu refuza sa iasa din competitie. Trebuie admirat, trebuie pretuit si oferit societatii romanesti si parintilor care vor sa isi duca copiii la sport. Pentru ca pana la urma sportul promoveaza caractere si valoare, acesta este Marian Dragulescu si asa trebuie sa il privim. Evident ca ii lipseste acea medalie olimpica, toti ne dorim sa obtina acea medalie de aur, dar ce pot sa ii mai spui dupa 31 de medalii in cariera, dupa 10 titluri europene, 8 mondiale, este o valoare a societatii romanesti, a declarat Stroe.
Echipele nationale feminine si masculine ale Romaniei, conduse de antrenorii Nicolae Forminte, respectiv Marius Urzica, au ratat anul trecut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo in urma rezultatelor slabe inregistrate la Campionatele Mondiale de gimnastica artistica de la Stuttgart.
Romania va fi reprezentata la Jocurile Olimpice de la Tokyo doar la individual prin sportivii Maria Holbura (individual compus) si Marian Dragulescu (sarituri).
AGERPRES (A-autor: Adrian one, editor: Mihai enea, editor online: Adrian Dadarlat)