Multipla campioana mondiala si olimpica la gimnastica artistica, Ecaterina Szabo, originara din localitatea covasneana Zagon, va fi prezenta, la sfarsitul acestei saptamani, la o reuniune regionala organizata in judetul Covasna de Asociatia Internationala a Politistilor.

Ecaterina Szabo este membru de onoare al asociatiei si a acceptat invitatia noastra de a participa la deschiderea acestui eveniment ce va avea loc sambata, in statiunea Covasna, a declarat, pentru AGERPRES, vicepresedintele asociatiei, comisarul-sef Florin Popa.

Potrivit acestuia, in cadrul reuniunii vor fi abordate teme profesionale, dar si aspecte de natura sociala.

Fosta gimnasta, care s-a stabilit de mai multi ani in Franta, revine anual pe meleagurile natale, fiind invitata la diverse evenimente publice.

Anul trecut a avut mai multe intalniri cu publicul din judet, in cadrul carora a vorbit despre viata si cariera sa sportiva si i-a indemnat pe copii sa faca sport.

In urma cu doi ani, Kati, cum ii spun apropiatii, a fost sarbatorita la Sfantu Gheorghe cu prilejul aniversarii varstei de 50 de ani, prilej cu care si-a lansat volumul biografic Al cincilea aparat. Szabo Kati - Vietile mele, semnat de Csinta Samu.

Kati Szabo a declarat, pentru AGERPRES, ca este o carte de suflet, care o dezvaluie in totalitate, vorbind atat despre bucuriile si implinirile ei, cat si despre greutatile si necazurile care nu au ocolit-o.

Fosta campioana a dedicat acest volum mamei sale, care, dupa cum spunea, a fost cea mai importanta persoana din viata ei.

Ecaterina Szabo a reusit performanta de a castiga patru medalii de aur la Olimpiada din 1984 de la Los Angeles, iar numele ei figureaza alaturi de ale celor mai mari gimnasti ai lumii in International Gymnastics Hall of Fame.

In casa parinteasca din Zagon exista un mic muzeu cu o parte dintre medaliile si trofeele sale, iar scoala din localitate ii poarta numele, asemenea Salii sporturilor din municipiul Sfantu Gheorghe. AGERPRES / (A - autor: Oana Malina Negrea, editor: Marius Fratila, editor online: Ada Vilceanu) Sursa foto: Ecaterina Szabo/Facebook.com