Politistii au deschis dosare penale in rem pentru vatamare corporala din culpa in cazul copiilor de la cele doua scoli din Dabuleni si Daneti, minorii prezentand simptome de intoxicatie si fiind internati, potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Dolj.

In cele doua cazuri, de la Daneti si Dabuleni, politistii doljeni desfasoara cercetari in vederea lamuririi starii de fapt, fiind intocmite doua dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, au precizat reprezentantii IPJ Dolj.

ISU Dolj a inregistrat, miercuri, in jurul orei 10,00, un apel primit prin numarul unic de urgenta 112, prin care a fost anuntat ca, la scoala generala din localitatea Daneti, copiii dintr-o clasa prezinta stari de rau: ameteala, greata, stari de voma etc.

La fata locului au fost trimise trei autospeciale destinate transportului victimelor multiple, o autospeciala de prim-ajutor medical, doua ambulante SAJ si autospeciala de cercetare CBRN, activitatea la fata locului fiind coordonata de grupa operativa.

Echipajele de interventie au constatat la fata locului ca este vorba despre 16 copii, dintre care 15 au fost incadrati in urgenta tip cod verde (stabil), iar unul la urgenta tip cod galben (prezenta dureri de cap, greata, voma etc.). Toti minorii au fost transportati la dispensarul medical din localitate, iar in urma investigatiilor, toti 16 au fost trimisi la unitati spitalicesti din municipiul Craiova, pe intreaga durata a interventiei toti copiii fiind constienti, cooperanti si in afara oricarui pericol.

Un al doilea apel de urgenta a fost primit la ora 11,44, anuntand ca la Spitalul Orasenesc Dabuleni s-au prezentat noua copii prezentand simptome similare celor de la Daneti.

Acestora li s-a acordat primul ajutor medical de urgenta de catre cadrele medicale din spital. La fata locului au fost trimise o autospeciala pentru transportul victimelor multiple, o ambulanta SAJ, autospeciala de cercetare CBRN, dar si grupa operativa a inspectoratului. Toti cei noua copii au fost constienti si cooperanti cu cadrele medicale, fiind transportati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, au precizat reprezentantii ISU Dolj. AGERPRES/(AS - autor: Cristina Matei, editor: Oana Popescu, editor online: Anda Badea)