Ion Ghizdeanu, fost presedinte al Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza, s-a prezentat joi la sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, pentru a fi audiat intr-un dosar de fals intelectual in legatura cu alocarea de fonduri catre primarii din tara.

Anchetatorii au efectuat joi perchezitii la mai multe primarii, avand suspiciuni cu privire la sumele alocate autoritatilor locale prin Fondul de Dezvoltare si Investitii, gestionat de Comisia Nationala de Strategie si Prognoza.

Astfel, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Olt au descins la sediile a trei primarii, dar si la firme si domiciliile unor persoane, intr-un dosar de abuz in serviciu.

Primariile de la care anchetatorii au ridicat documente sunt cele din Draganesti-Olt, Daneasa si Maruntei.

Primariile mentionate ar fi efectuat plati in valoare de circa 220.000 lei catre diverse firme pentru achizitia de mobilier urban care nu ar fi fost livrat in totalitate.

Astazi, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt efectueaza sase perchezitii la sediile unor administratii locale de pe raza judetului Olt, precum si la domiciliile unor persoane si sediile unor societati comerciale, intr-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu. Astfel, din cercetari a reiesit faptul ca, in perioada 2009 - 2016, trei administratii locale din judetul Olt ar fi efectuat plati in valoare de aproximativ 220.000 de lei catre diversi agenti economici pentru achizitionarea de mobilier urban, existand suspiciuni ca bunurile nu au fost livrate in totalitate catre beneficiari, se precizeaza intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean Olt. AGERPRES/(AS - autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tanasescu, editor online: Anda Badea)