Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, se afla joi si vineri in judetul Botosani pentru a coordona o serie de verificari care fac parte dintr-o ampla actiune tematica de control, la nivel national, care vizeaza unitatile de alimentatie publica si in saloanele ce au ca specific organizarea de evenimente, cu ocazia inceputului primaverii.

Conform unui comunicat remis AGERPRES, joi dimineata Eduardt Cozminschi a avut o intalnire de lucru la sediul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Botosani, iar la discutiile operative desfasurate au participat atat comisari din teritoriu cat si reprezentanti ANPC de la Bucuresti.

Situatia dramatica de la restaurantul din Feldioara (judetul Brasov), acolo unde 11 persoane au fost spitalizate ca urmare a unei toxiinfectii alimentare, m-a determinat sa ma implic personal, in diverse zone ale tarii, in coordonarea actiunilor de control ANPC, pentru a preveni astfel de incidente nedorite, cu atat mai mult cu cat ne aflam intr-o perioada in care urmeaza sa se organizeze o serie de evenimente specifice zilelor de Valentines Day, Dragobete, 1 Martie sau Ziua Internationala a Femeii. Voi participa alaturi de colegii de la Botosani, pentru inceput, in aceste zile, pentru a verifica daca aspecte precum conformitatea alimentelor, conditiile de expunere si depozitare, dotarile bucatariilor din unitatile de alimentatie publica, sunt conforme cu legislatia in vigoare, precum si in ce masura sunt respectate drepturile consumatorilor de catre operatorii economici, a declarat presedintele ANPC.

Un numar de 11 persoane, printre care un copil, s-au prezentat, sambata seara, la spital, cu suspiciune de toxiinfectie alimentara, dupa ce au consumat din preparatele servite la un botez in localitatea Feldioara, a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Brasov.

O parte dintre cei 11 s-au prezentat, cu stare de rau, la Centrul de permanenta din Feldioara si au fost transportati, ulterior, la spital, la Brasov, de echipajul SMURD ATPVM Covasna (de transport victime multiple). Restul s-au adresat direct unitatii medicale din municipiul resedinta.

AGERPRES/(AS-autor: Nicoleta Gherasi, editor: Mariana Nica, editor online: Ady Ivascu)