DESTINAŢII DE WEEKEND - sfârşit de săptămână în Bucureşti
Potrivit unui comunicat al OCC, personajele din spectacolele sale, cu masti si costume impresionante, ii asteapta pe micii spectatori cu momente artistice si povesti interesante, iar cei dornici sa isi demonstreze creativitatea, sunt asteptati la atelierele de confectionat sau pictat masti venetiene.
Atmosfera de Carnaval va domina serile de la jumatatea lunii februarie, iar mastile vor fi prezente obisnuite in foaier, pe scenele si culoarele institutiei care se vor transforma pentru spectatorii prezenti intr-o adevarata Venetie. Carnavalul este o veche traditie care sarbatoreste la inceput de an primavara si are o multime de semnificatii istorice. Vino si tu sa le descoperi alaturi de noi!, anunta OCC (http://www.operacomica.ro).* Sambata si Duminica, 14 si 15 februarie, Teatrul Excelsior prezinta premiera spectacolului Cenusareasa - o adaptare muzicala originala, semnata Eduard Petru Jighirgiu, cu participarea coregrafului Edi Stancu.
Teatrul Excelsior propune publicului o versiune surprinzatoare a binecunoscutei povesti, care are toate ingredientele unui musical autentic. Un melanj indraznet intre clasic si modern, intr-un spectacol conceput pentru intreaga familie. Cu baghete de magicieni, Eduard Petru Jighirgiu si Edi Stancu au orchestrat muzical, regizoral si coregrafic fiecare detaliu al povestii, potentand expresivitatea fiecarui personaj, situatiile comice sau incarcate de emotie, potrivit unui comunicat al acestei institutii de spectacole.
Biletele pot fi achizitionate de pe platforma bilet.ro si de la sediul Teatrul Excelsior - Str. Academiei, nr. 28, informeaza comunicatul Teatrului Excelsior.* Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti invita si anul acesta copiii sa fie Calatori prin traditii.
Potrivit unui comunicat al Muzeului National al Satului Dimitrie Gusti, cele doua sarbatori ale inceputului de primavara, Dragobetele si Martisorul, sunt o buna ocazie de a petrece timpul liber prin implicarea in activitati creative.
In zilele de 15, 22, 29 februarie si 7 martie, copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 12 ani vor invata de la mesteri populari autentici sa confectioneze papusi, decoratiuni, jucarii si, bineinteles, martisoare.
Ca noutate, editia din acest an include ateliere destinate echipelor formate dintr-un copil si un parinte. Materialele necesare sunt asigurate de profesorii coordonatori ai atelierelor.
Inscrierile se pot face pe mail-ul programe.culturale@muzeul-satului.ro, cu optiunea de atelier aleasa, numele copilului, varsta si datele de contact, informeaza comunicatul citat.
Atelierele vor avea loc in Sala Levantica, os. Kiseleff nr. 28, langa intrarea principala a muzeului. AGERPRES / (Documentare - Mariana Zbora-Ciurel, editor: Horia Plugaru, editor online: Alexandru Cojocaru)