Alba: Salmonella şi Stafilococ aureus, depistate la angajaţii braseriei de unde au mâncat persoane spitalizate ulterior
Angajati ai unei unitati de tip carmangerie si braserie din Alba Iulia, de unde au consumat diverse produse mai multe persoane care au ajuns ulterior la spital cu suspiciune de toxiinfectie alimentara, aveau Salmonella si Stafilococ aureus, potrivit rezultatelor analizelor date publicitatii, vineri, de catre Directia de Sanatate Publica (DSP) Alba.
Inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Alba, in urma primirii rezultatelor din Laboratorul DSP Alba, la care s-a evidentiat Salmonella in doua coproculturi si Stafilococ aureus la un exudat faringian, recoltate de la angajatii unitatii, precum si o parte din testele de sanitatie necorespunzatoare, au aplicat inca o sanctiune cu amenda contraventionala persoana fizica - administrator braserie, conform prevederilor H.
G. 857/2011, in valoare de 2.000 lei, se arata intr-un comunicat remis AGERPRES.
Marti, DSP Alba a amendat marti unitatea in cauza cu 2.600 de lei, pentru neefectuarea masurilor de dezinfectie a oualor inainte de preparare si pentru neefectuarea cursurilor de igiena de catre angajati.
Mentionam ca si in coproculturile recoltate de la pacientii internati a fost identificata Salmonella, mai arata comunicatul DSP Alba.
Potrivit sursei citate, se mentine in continuare sanctiunea complementara de suspendare temporara a activitatii braseriei unde au fost preparate produsele alimentare consumate de persoanele afectate, pana la prezentarea unor buletine de analiza - teste de sanitatie corespunzatoare, dupa efectuarea, cu o firma autorizata, a operatiunilor de curatenie si dezinfectie cu produse biocide avizate de Ministerul Sanatatii si normalizarea examenelor de laborator care atesta starea de sanatate a angajatilor.
La randul sau, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Alba a transmis, vineri, ca potrivit buletinelor de analiza, nu au fost detectati germeni patogeni pe coaja si in continutul oualor, ceea ce inseamna ca toxiinfectia nu a fost provocata de materia prima folosita.
Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat si ei, marti, o amenda de 1.200 de lei, pentru conditii necorespunzatoare de igiena.
In jur de zece persoane, printre care si un copil, au necesitat spitalizare dupa ce au consumat produse achizitionate din aceasta unitate. Alti opt pacienti au primit tratament in ambulatoriu.
La DSP Alba a fost depusa luni o sesizare scrisa, iar alte persoane au reclamat telefonic faptul ca s-ar fi simtit rau dupa ce au mancat preparate cumparate de la o carmangerie din Alba Iulia. Unitatea in cauza este una cu specific italian, fiind una dintre cele mai cunoscute din Alba Iulia. AGERPRES/(AS - autor : Marinela Brumar, editor: George Onea, editor online: Adrian D darlat)
Inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Alba, in urma primirii rezultatelor din Laboratorul DSP Alba, la care s-a evidentiat Salmonella in doua coproculturi si Stafilococ aureus la un exudat faringian, recoltate de la angajatii unitatii, precum si o parte din testele de sanitatie necorespunzatoare, au aplicat inca o sanctiune cu amenda contraventionala persoana fizica - administrator braserie, conform prevederilor H.
G. 857/2011, in valoare de 2.000 lei, se arata intr-un comunicat remis AGERPRES.
Marti, DSP Alba a amendat marti unitatea in cauza cu 2.600 de lei, pentru neefectuarea masurilor de dezinfectie a oualor inainte de preparare si pentru neefectuarea cursurilor de igiena de catre angajati.
Mentionam ca si in coproculturile recoltate de la pacientii internati a fost identificata Salmonella, mai arata comunicatul DSP Alba.
Potrivit sursei citate, se mentine in continuare sanctiunea complementara de suspendare temporara a activitatii braseriei unde au fost preparate produsele alimentare consumate de persoanele afectate, pana la prezentarea unor buletine de analiza - teste de sanitatie corespunzatoare, dupa efectuarea, cu o firma autorizata, a operatiunilor de curatenie si dezinfectie cu produse biocide avizate de Ministerul Sanatatii si normalizarea examenelor de laborator care atesta starea de sanatate a angajatilor.
La randul sau, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Alba a transmis, vineri, ca potrivit buletinelor de analiza, nu au fost detectati germeni patogeni pe coaja si in continutul oualor, ceea ce inseamna ca toxiinfectia nu a fost provocata de materia prima folosita.
Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat si ei, marti, o amenda de 1.200 de lei, pentru conditii necorespunzatoare de igiena.
In jur de zece persoane, printre care si un copil, au necesitat spitalizare dupa ce au consumat produse achizitionate din aceasta unitate. Alti opt pacienti au primit tratament in ambulatoriu.
La DSP Alba a fost depusa luni o sesizare scrisa, iar alte persoane au reclamat telefonic faptul ca s-ar fi simtit rau dupa ce au mancat preparate cumparate de la o carmangerie din Alba Iulia. Unitatea in cauza este una cu specific italian, fiind una dintre cele mai cunoscute din Alba Iulia. AGERPRES/(AS - autor : Marinela Brumar, editor: George Onea, editor online: Adrian D darlat)
Sursa: AGERPRES
Vezi articolul complet pe AGERPRES
Poate iti place reteta
Poate iti place articolul
Poate iti place stirea
Poate iti place filmul
Categorii sectiune
Atac Cu Bomba Filipine
Basescu Presedinte
Preturi
Taxe
Weekend
Viata Sanatoasa
Constantin Enceanu
Incasari
Daniela Crudu
Agerpres
Bancuri
Anna Lesko
Andreea Esca
Fata Paralizata
Stiinta Si Tehnologie
Crosuri
Regional
Stiri Mondene
Scoala
Lili Sandu
Tehnologie
18 Mai
Viață
Dan Bittman
Afaceri
Andreea
Arhiva Fapt Divers
Andrei Carandino
Horoscop Zilnic
Altceva Podcast
Toate din STIRI