O femeie in varsta de 56 de ani din Deva, suspecta de infectie cu coronavirusul COVID 19, dupa o excursie pe care a facut-o in Thailanda, a fost transportata duminica de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Deva la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, urmand ca acolo sa fie stabilit exact diagnosticul pacientei, a informat Prefectura Hunedoara.

Bolnava s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) Deva cu sindrom febril si, dupa un prim consult de specialitate, a fost imediat izolata, activandu-se procedurile prevazute pentru situatii de posibila infectie cu coronavirus.

Pacienta, cu domiciliul in Deva, a calatorit 7 zile in Thailanda si s-a intors in tara in data de 13 februarie prin Aeroportul Otopeni, a precizat, intr-un comunicat remis AGERPRES, Prefectura Hunedoara.

O masina autospeciala de transport pentru victime multiple (ATPVM) de la Detasamentul de Pompieri Deva a transportat femeia la Timisoara in conditii speciale.

Dupa efectuarea transportului, autospeciala va trece printr-un proces de decontaminare efectuat de echipajul CBRN (cercetare chimica bacteriologica si radionucleara) din cadrul ISU Timis, a mentionat Prefectura Hunedoara.

In urma investigatiilor si analizelor medicale efectuate la spitalul din Timisoara urmeaza sa se stabileasca exact diagnosticul pentru pacienta din Deva. AGERPRES / (AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Fratila, editor online: Anda Badea) Cititi si: Hunedoara: Medicii specialisti din Timisoara infirma prezenta infectiei cu coronavirus la femeia din Deva