Derrick Jones Jr, jucatorul echipei Miami Heat, a castigat, sambata, concursul de slam dunk-uri din cadrul weekend-ului All Star Game din NBA, intrecandu-l in finala pe Aaron Gordon (Orlando Magic), dupa o lupta stransa.

Ceilalti doi participanti, Dwight Howard (Los Angeles Lakers) si Pat Connaughton (Milwaukee Bucks), in ciuda unor bune prestatii, au fost surclasati de cei doi finalisti, Derrick Jones Jr si Aaron Gordon.

Dupa un rezultat de egalitate intre cei doi finalisti, departajarea s-a facut prin doua dunk-uri suplimentare in urma carora juriul l-a desemnat castigator pe Derrick Jones Jr.

Concursul de slam dunk-uri a incheiat o zi care a fost dedicata si aruncarilor la cos de trei puncte si Skills Challenge, un concurs de aptitudini si rapiditate.

In spiritul evenimentului All Star Game, traditionalul meci al stelelor din liga profesionista nord-americana de baschet (NBA), concursul de aruncari de trei puncte a fost castigat de Buddy Hield (Sacramento Kings), purtatorul numarului 24, ca cel purtat de starul Kobe Bryant, decedat in urma cu trei saptamani intr-un accident de elicopter, care s-a impus in fata lui Devin Booker (Phoenix Suns).

Anterior, Bam Adebayo (Miami Heat) si-a adjudecat Skills Challenge.

Meciul All Star Game este programat duminica seara la Chicago.

AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Anda Badea)