Politistii de frontiera tulceni ai Garzii de Coasta au confiscat 55 de kilograme de icre de crap, una dintre cele mai mari capturi de acest fel din ultimii ani.

Potrivit unui comunicat remis duminica de Garda de Coasta, cantitatea de icre era transportata fara documente legale de provenienta de catre un barbat in varsta de 37 de ani, din judetul Galati si a fost ridicata in timpul unui control efectuat pe raza municipiului Tulcea.

Cantitatea de icre a fost predata unei societati de profil, conform procedurilor legale, iar politistii de frontiera fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere, transport sau comercializare fara documente legale a pestelui si altor vietuitoare acvatice obtinute din pescuit ori din produselor din peste, la finalizare fiind dispuse masurile legale care se impun, precizeaza comunicatul de presa.

Mai putin valoroase decat icrele de stiuca, cele de crap se diferentiaza de cele ale altor specii pentru gustul lor deosebit. AGERPRES/(AS-autor: Luisiana Bigea, editor: Catalina Matei, editor online: Anda Badea)