Toate unitati canine de interventie in avalansa au promovat examenul de evaluare sustinut la Ranca, la sfarsitul acestei saptamani, a anuntat, duminica, Salvamont Romania. ase unitati canine au fost prezente si, dupa toate etapele de evaluare, toate au indeplinit baremul necesar pentru a fi primite in etapa urmatoare de formare si acreditare pentru interventie in cautarea in avalansa, astfel incat sa se alature celor 14 unitati canine Salvamont de interventie acreditate, existente deja in noua judete din tara noastra, precizeaza Salvamont Romania intr-o postare pe pagina de Facebook.

Unitati canine de interventie in avalansa, aflate in diverse stagii de formare initiala, s-au reunit in acest weekend la Ranca, in masivul Parang, in vederea sustinerii examenului de evaluare privind nivelul de pregatire necesar accederii in etapa urmatoare de formare, care se va desfasura in perioada 5-14 martie la Capra, in masivul Fagaras.

Unitatea canina de interventie in avalansa este formata, conform recomandarilor forului mondial de salvare montana CISA IKAR si conform Legii 253/2019, dintr-un salvator montan si un caine, caine care, pe langa capacitatile de cautare in zapada, trebuie sa stie sa se deplaseze in tandem cu salvatorul atunci cand acesta este pe schiuri, sa coboare cu el in rapel sau pe tiroliana, sa stea pe mijloacele de deplasare motorizate ATV sau snowmobil, sa nu fie agresiv si multe altele, se mai arata in postare.

Organizatorii evenimentului de la Ranca au fost Salvamont Romania, Salvamont Gorj si Salvamont Arges. AGERPRES/(AS - autor: George Onea, editor: Catalina Matei, editor online: Anda Badea) Sursa foto: Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont / Facebook