Autoritatile din Cambodgia au suspendat temporar debarcarea pasagerilor pachebotului Westerdam, acostat vineri in portul Sihanoukville fiind respins de cinci tari de teama contagierii cu noul coronavirus, dupa ce o pasagera americana aflata la bordul navei a fost testata pozitiv a doua zi in Malaysia, relateaza duminica EFE.

Pe de alta parte, autoritatile au suspendat toate zborurile charter pentru evacuarea pasagerilor de pe vasul de croaziera, sau de pe teritoriul acestei tari, pana cand vor fi efectuate teste pentru a detecta daca au fost infectati cu COVID-19, au informat duminica surse diplomatice.

Masura ii vizeaza pe cei 747 membri ai echipajului si cei 236 pasageri care au ramas pe nava si cei 300 de pasageri cazati intr-un hotel de lux din Phnom Penh.

Femeia din Statele Unite s-a imbarcat vineri in Cambodgia intr-un avion cu directia Malaysia, potrivit Ministerului Sanatatii din Malaysia, care a precizat ca sotul acesteia a fost testat pentru noul coronavirus, rezultatul fiind negativ. Cei doi au fost internati intr-un spital din capitala malaysiana.

Vasul de croaziera Westerdam al companiei Holland America Line a ajuns joi in portul cambodgian din Sihanoukville dupa ce cinci tari i-au interzis acostarea de teama ca pasagerii ar putea fi purtatori ai noului coronavirus.

Aproximativ 1.200 din cei 2.257 de pasageri si membri ai echipajului de la bordul Westerdam au debarcat in portul din Sihanoukville vineri si sambata, majoritatea zburand spre capitala Phnom Penh pentru a-si continua calatoriile. Autoritatile au testat 20 de persoane aflate la bord pentru coronavirus dupa ce nava a acostat joi, iar rezultatele testelor au fost negative.

Cambodgia a raportat un caz de coronavirus, un barbat din China, despre care autoritatile au declarat ca s-a vindecat si a parasit tara.

AGERPRES/(AS - editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Anda Badea)