Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE) si-a propus sa mearga la alegeri singur si la alegerile locale si la cele parlamentare, dar nu exclude posibilitatea unor intelegeri in plan local, a anuntat duminica presedintele formatiunii, Calin Popescu Tariceanu.

Asa cum anuntat in repetate randuri, ALDE si-a propus sa mearga la alegeri singur si la alegerile locale si la alegerile parlamentare. Acest lucru sigur ca nu exclude posibilitatea unor intelegeri in plan local care, in unele judete, ar putea sa aiba loc. i sigur ca e spre interesul cetatenilor ca sa existe un echilibru pe scena politica si sa nu ramana scena politica la discretia a doua partide mari care vor sa monopolizeze politica. Cred ca este nevoie de mai multa democratie, de mai multa reprezentativitate in acest sens, si sigur ca noi suntem dispusi sa facem eforturile necesare, a declarat Calin Popescu Tariceanu, care a participat la Conventia anuala a Pro Romania.

Intrebat daca ALDE si-a propus sa mearga singur la parlamentare, chiar cu riscul de a nu intra in Parlament, liderul formatiunii a spus: Da. Strategia noastra pe care ne-am construit-o si pe care ne desfasuram in momentul de fata eforturile pentru pregatirea alegerilor este una de a merge singuri .

El nu exclude insa constituirea unor aliante locale.

Sigur ca, putem sa gandim aliante locale, la nivel de localitati, sa sustinem un primar impreuna, daca e o candidatura buna. Vorbeam nu demult cu apreciere, as spune, despre candidatura lui Nicusor Dan la Bucuresti. Cred ca, dincolo de optiunile politice, un partid responsabil trebuie sa vada si calitatea oamenilor care candideaza. (...) Oamenii s-au saturat de candidati de partid care sunt incompetenti si vor sa vada capacitate manageriala, administrativa, pentru ca problemele cu care se confrunta sa fie rezolvate, a mai spus Tariceanu. AGERPRES/ (A - autor: Daniel Florea, editor: Catalina Matei, editor online: Anda Badea)