Sportivul de origine rusa Nikolai Okhlopkov a adus Romaniei o medalie de bronz la cat. 61 kg, duminica, la lupte liber, in ultima zi a Campionatelor Europene de la Roma.

Okhlopkov a fost intrecut, sambata, in preliminarii, de georgianul Beka Lomtadze, insa duminica, in recalificari l-a invins moldoveanul Leonid Colesnic, iar apoi a castigat meciul pentru bronz cu azerul Intigam Valizada.

La editia de anul trecut a Europenelor, la Bucuresti, Nikolai Okhlopkov a pierdut meciul pentru bronz si s-a clasat pe locul cinci. Aceasta este a doua medalie adusa Romaniei de Okhlopkov, dupa ce in 2018 cucerea bronzul la Mondialele Under-23, tot la Bucuresti.

Romania a incheiat Europenele de la Roma cu un bilant de patru medalii, aurul cucerit marti de Alin Alexuc-Ciurariu, la cat. 130 kg, greco-romane, argintul castigat sambata de Albert Saritov, in limitele cat. 97 kg, la lupte libere, si medaliile de bronz obtinute de Catalina Axente, vineri, la cat. 72 kg, si de Nikolai Okhlopkov, duminica, la cat. 61 kg, tot lupte libere.

Romania a participat la Europenele de la Roma cu 16 sportivi si avea ca obiectiv castigarea a 2-3 medalii.

AGERPRES (AS-editor: Mihai enea, editor online: Alexandru Cojocaru) Sursa foto: (c) Federatia Romana de Lupte/facebook