Unul dintre barbatii banuiti ca ar fi furat componente de locomotive in Franta impreuna cu alte persoane, producand un prejudiciu de aproape un milion de euro, a fost gasit de politisti, duminica, la Caracal, si retinut.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Olt, barbatul era cautat de autoritatile franceze, pe numele sau fiind emis mandat european de arestare preventiva.

Astazi, 16 februarie 2020, politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt au depistat un barbat, de 45 de ani, din municipiul Caracal, cautat de autoritatile franceze. Pe numele barbatului a fost emis mandat european de arestare, acesta fiind cercetat impreuna cu alte persoane pentru comiterea mai multor infractiuni de furt pe teritoriul Frantei. Prejudiciul total se estimeaza la aproximativ 1 milion de euro. Politistii au prezentat barbatul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, care a dispus retinerea pentru 24 ore, a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Olt.

Procurorii DIICOT au efectuat, pe 12 februarie, 16 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Cluj, Arad, Olt, Valcea si Giurgiu in baza a doua ordine europene de ancheta emise de autoritatile franceze, cauza vizand destructurarea unui grup specializat in savarsirea infractiunilor de furt calificat, tainuire si spalare a banilor.

Potrivit unui comunicat DIICOT, in baza cooperarii dintre procurorii romani si autoritatile franceze, s-au efectuat cercetari cu privire la o grupare infractionala care, in februarie 2019, ar fi comis 57 de furturi in dauna SNCF Franta (compania feroviara franceza), cu un prejudiciu de aproximativ un milion de euro.

Faptele comise au fost, in principal, sustrageri de componente (radiatoare) de la locomotive pentru dezmembrare si valorificarea metalelor neferoase din acestea (cupru, aluminiu, alama), stabilindu-se ca s-a reusit furtul a peste 1.000 de radiatoare, cantitatea de metale fiind de aproximativ 38 de tone. AGERPRES/(AS - autor: Cristina Matei, editor: Catalin Alexandru, editor online: Alexandru Cojocaru)