Spectacolul Matilda si groparii de Stela Giurgeanu, in regia lui Mircea Rusu, declarata Piesa anului 2018 la Gala Premiilor UNITER, va avea premiera oficiala pe 15 februarie, la Sala Atelier a Teatrului National din Bucuresti.

Potrivit unui comunicat TNB transmis AGERPRES, Matilda si groparii este un spectacol-pledoarie pentru libertatea femeilor atat de puternice in toata fragilitatea lor, un joc al aparentelor, camufland dureri teribile si rani cicatrizate.

Aceasta impletire de spaima si umor, umorul negru, ma fascineaza. Este un microunivers care respinge si atrage in acelasi timp, a afirmat Mircea Rusu, citat in comunicat.

Pentru ca Matilda si groparii este, in primul rand o piesa despre aparente, pare o comedie. Insa, dupa cum mi-a spus un spectator: nu prea stii daca sa razi, sau sa plangi. si cred ca prin asta, mi-am atins scopul: sa dau oamenilor ragazul sa se gandeasca de doua ori inainte sa puna o eticheta si sa ofer o calatorie pe axa dintre bine si rau, o calatorie plina de nuante - la finele careia sa zgandaresc, fie si pentru putin, blazarea cotidianului, a declarat Stela Giurgeanu.

Din distributie fac parte actorii Amalia Ciolan, Cesonia Postelnicu, Erika Baiesu, Fulvia Folosea, Lari Giorgescu. Scenografia spectacolului este semnata de Gabi Albu.

Matilda si groparii este un spectacol TNB realizat sub auspiciile Centrului de Cercetare si Creatie Teatrala Ion Sava.

Urmatoarele reprezentatii vor avea loc in zilele de 18 si 28 martie, la Sala Atelier, de la ora 20,00. AGERPRES/(AS - autor: Petronius Craiu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)