Prescrierea tratamentelor fara interferon pentru pacientii cu hepatita virala cronica C a fost reluata in data de 5 februarie, in baza noilor contracte cost-volum-rezultat incheiate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), de acest tratament urmand a beneficia 17.500 de pacienti.

In baza acestor contracte, vor beneficia de tratament un numar de 17.500 de pacienti adulti cu hepatita C, indiferent de stadiul de fibroza si ciroza compensata, pentru genotipul 1b, cel mai des intalnit in Romania, dar si pentru genotipurile 1a si 4, care inregistreaza o incidenta mai scazuta in tara noastra, informeaza un comunicat de presa al CNAS.

De asemenea, afirma reprezentantii CNAS, pentru prima oara se acorda tratament fara interferon si pentru 100 de copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 12 si 18 ani.

Odata cu derularea actualelor contracte, tratamentul fara interferon va fi acordat si in trei noi judete. Astfel, tratamentul va fi asigurat adultilor de medici din specialitatile gastroenterologie si boli infectioase aflati in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate din Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Iasi, Bihor, Arges, Valcea, Sibiu, Suceava, Mures, Timis, precum si cu CAS AOPSNAJ, precizeaza sursa citata.

Pentru copii, tratamentul va fi asigurat de medicii cu specialitatile gastroenterologie pediatrica si boli infectioase aflati in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate din Bucuresti, Bihor, Brasov, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Iasi, Mures, Sibiu, Timis, precum si cu CAS AOPSNAJ.

CNAS arata ca pe masura ce unitati sanitare din alte judete vor indeplini conditiile necesare, acestea vor fi introduse in lista centrelor care acorda tratament fara interferon pentru pacientii cu hepatita virala C. AGERPRES/(AS - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Andreea Lazaroiu)