Ce poate fi mai delicios decat o prajitura de capsuni, un desert excelent pentru o intreaga familie sau pentru 2 indragostiti, deoarece stim cu totii ce simbolizeaza capsunile, dragostea.

Aceasta prajitura este printre preferatele mele si de aceea incerc sa o fac de cate ori am timp sau pofta, pentru ca sa fiu sincera nu cred ca exista o prajitura mai delicioasa si mai dulce ca aceasta.

Bineinteles ca si sotul meu imi iubeste acest desert de care nu se poate dezlipi, facandu-ma fericita pentru ca imi simpatizeaza prajitura facuta de manutele mele, insa cateodata ii interzic sa mai manance pentru ca se ingrasa si el e tipul de om de nu prea face sport. Copiii mei, la fel, ca si sotul meu iubesc aceasta prajitura, considerand in acelasi timp ca este singura forma de mancare pentru ei, de aceea nu prea ii las, pentru ca n-o sa mai manance alte feluri de mancare care sunt importante pentru nutritie, aceasta prajitura apartind categoriei glucidelor.

Capsunile pentru aceasta prajitura ori le iau din gradina, in perioada de recoltare al lor, ori din piata, dar aleg sa fie doar romanesti, pentru ca cele din afara nu sunt asa dulci si bune ca ale noastre, deoarece acele capsuni sunt „grabite”, cum vine vorba, insa sunt ok si acelea daca altundeva nu gasim.

Pentru aceasta prajitura capsunile nu trebuie facute pentru dulceata sau gem, umpland interiorul prajiturii, totul e total invers, capsunile trebuie lasate in starea lor, solida, doar trebuie taiate si puse pe prajitura.

Ingrediente:
- 300 g capsuni
- 6 oua
- 80 g faina
- 80 g zahar pudra
- o lingurita zeama de lamaie
- o lingurita coaja de lamaie
- lingurita vanilie
- un praf de sare
- zahar pudra pentru décor

Modul de preparare al acestei prajituri este urmatorul:
1. Separati galbenusurile de albusuri din oua.
2. Mixati galbenusurile cu zaharul pudra adaugat treptat, pana se umfla si zaharul este topit.
3. Adaugati faina treptat, amestecand cu spatula de jos in sus.
4. Adaugati coaja de lamaie si vanilie.
5. Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana se obtine o bezea.
6. Adaugati bezeaua in compozitie, putin cate putin, amestecand usor cu spatula de jos in sus.
7. Tapetati cu hartie de copt o tava de 20x30 cm si se rastoarna compozitia.
8. Presati deasupra capsunilor taiate.
9. Coaceti la 180 de grade, aproximativ 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
10. Lasati apoi la racit si pudrati cu zahar dupa placul dorit.

Sunt foarte curioasa cum va iesit aceasta prajitura, pentru ca mie imi iese asa cum imi doresc de fiecare data cand vreau s-o fac, de aceea trebuie sa fiti atenti la modul de preparare pentru a nu interveni surprize neplacute.

In cazul in care aveti o intrebare cu referire la aceasta prajitura sau ceva de genul, va rog sa scrieti la comentarii in partea de jos, lasand si o impresie pro/contra.

Voi ce parere aveti de aceasta prajitura cu capsuni?