Dupa ce a suferit o scurta amanare la inceputul acestui an, Final Fantasy VII Remake se afla pe drumul cel bun, daca ar fi sa ne luam dupa spusele regizorului sau. Astfel, Tetsuya Nomura a declarat pentru publicatia japoneza 4Gamer ca remake-ul lui Final Fantasy VII nu va mai suferi nicio amanare, jocul atingand stadiul Gold, fiind inscriptionat pe disc si trimis catre Sony pentru a fi multiplicat.

Vestea acompaniaza lansarea demo-ului pentru Final Fantasy VII Remake, disponibil de cateva zile prin intermediul PlayStation Store, ce ofera primul capitol al jocului, in care eroul Cloud Strife, impreuna cu noii sai aliati din organizatia Avalanche, incearca sa arunce in aer Mako Reactor 1. In functie de dificultatea aleasa, parcurgerea acestei portiuni a jocului ofera aproximativ o ora de gameplay, pe parcursul careia puteti testa noul sistem de lupta in timp real (cu pauze active) din acest remake.

Final Fantasy VII Remake este construit cu ajutorul motorului grafic Unreal Engine 4 si va fi lansat in format episodic. Dupa declaratiile celor de la Square Enix, formatul episodic este necesar pentru ca jocul original Final Fantasy VII este foarte cuprinzator, iar adaptarea intregului continut pentru un titlu modern ar fi durat foarte mult timp si ar fi ocupat mult spatiu. Conform standardelor moderne, fiecare episod din Final Fantasy VII Remake ar trebui sa fie la fel de lung precum un joc actual.

Final Fantasy VII Remake va fi lansat pe 10 aprilie 2020, in exclusivitate pentru PlayStation 4. Perioada de exclusivitate pentru consolele Sony ar urma sa fie de un an, iar dupa expirarea acesteia jocul ar trebui sa-si faca aparitia si pe alte platforme. Articol original Dezvoltarea lui Final Fantasy VII Remake a fost finalizata, iar jocul va fi lansat la timp, de pe site-ul go4games.ro