In ultimii ani, doua dintre ingredientele care au dat cele mai bune rezultate pentru Activision au fost, pe de-o parte, titlurile Call of Duty (succese comerciale de proportii, indiferent de subtitlurile purtate, studiourile de la care proveneau sau nivelurile calitative atinse), iar, de cealalta parte, editiile remasterizate ale unor jocuri clasice, precum cele din seriile Crash Bandicoot sau Spyro (de asemenea, cu rezultate comerciale foarte bune). Ce se intampla insa cand combini aceste doua elemente? Evident, obtii remasterizarile celor mai populare titluri din seria Call of Duty, iar, dupa editia refacuta a legendarului Call of Duty 4: Modern Warfare, acum avem parte de Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered.

Ce-i drept, aceasta lansare n-a beneficiat de cine stie ce mediatizare, Activision preferand formula mai putin obisnuita a dezvaluirii oficiale a jocului, urmata de disponibilitatea sa imediata in mediul digital. Ar trebui sa ne obisnuim cu lansarile digitale, avand in vedere limitarile impuse de pandemia de coronavirus pe care o traversam. Cum ar trebui sa ne obisnuim (daca nu am facut-o deja) si cu parteneriatul pe care publisher-ul il are cu Sony, acest remaster fiind disponibil in exclusivitate, pentru o perioada de numai o luna ce-i drept, doar pentru consolele PlayStation 4.

De asemenea, avand in vedere ca hartile multiplayer clasice din vechile jocuri ale seriei sunt adaugate in mod constant in recentul Call of Duty: Modern Warfare, pentru a nu crea concurenta inutila, aceasta editie remasterizata se rezuma la campania single player din Modern Warfare 2, adusa la zi, cu bune si cu rele. De altfel, titlul complet al noului joc este Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered, iar aceasta limitare, din fericire, se reflecta si in pretul sau. Editia remasterizata costa numai 111 lei pe PlayStation Store, un pret cat de cat corect pentru cele 5-7 ore de divertisment pe care le ofera.

Cand vorbim despre procesul de remasterizare a unui titlu mai vechi, primul lucru care ne vine in minte este imbunatatirea graficii pentru a fi in ton, pe cat posibil, cu nivelul vizual actual. Ei bine, din acest punct de vedere, studioul Beenox, responsabil pentru remasterizarea jocului realizat initial de Infinity Ward, a facut o treaba mai mult decat decenta. Fiecare element vizual al vechiului Modern Warfare 2 a fost refacut sau reinterpretat cu atentie, pornind de la texturi, trecand prin modele, animatii si ajungand pana la efectele speciale.

S-a mers intr-atat de departe incat secventele cinematice redate la persoana intai, prin ochii protagonistilor, beneficiaza acum de unghiuri de vizualizare noi si de animatii refacute pe baza de motion capture. Nu va asteptati sa primiti cine stie ce grafica ultra-moderna, efecte de ray tracing sau mai stiu eu ce alte elemente vizuale exotice, insa aspectul lui Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered este cat se poate de multumitor chiar si pentru un joc lansat in 2020, mai ales in conditiile in care ruleaza constant cu 60 de cadre pe secunda.

Iar acest proces de remasterizare migaloasa, in care niciunul dintre elementele vizuale ale jocului n-a scapat...