De la anuntul initial si trecand prin lansarea din toamna trecuta, cand Google Stadia a devenit accesibil in anumite regiuni (nu si in Romania), serviciul de game streaming dezvoltat de parintii Chrome si Android nu s-a bucurat de foarte multe aprecieri pozitive. De la faptul ca accesul era disponibil doar pentru abonatii Pro, ce trebuiau sa plateasca in avans, si pana la selectia redusa de jocuri, dar si necesitatea de a achizitiona din nou jocuri pe care le detii pe alte platforme, toti acesti factori au indepartat publicul de solutia de game streaming propusa de Google.

Odata cu aparitia concurentei, GeForce Now demonstrand ca este o alternativa viabila in acest sens, Google a inceput sa ia Stadia mai in serios, luand cateva decizii pentru a face serviciul mai accesibil pentru o gama mai larga de public. Nu, Google Stadia nu este inca disponibil in mod oficial in Romania, insa vom ajunge si la acest subiect. Pentru inceput, abonamentul Pro de Google Stadia poate fi acum accesat fara o plata anticipata, pentru o perioada de trial de doua luni, fapt ce ne-a determinat sa incercam sa testam serviciul si in Romania, in ciuda faptului ca nu este disponibil in mod oficial aici.

Vestea buna este ca, pentru a te putea bucura de o asemenea platforma de game streaming, nu ai nevoie de o racheta de PC, o configuratie modesta capabila sa ruleze sistemul de operare si browser-ul Google Chrome fiind absolut suficienta. In al doilea rand, avand in vedere ca vorbim de un serviciu nelansat pe piata din Romania, va trebui sa-l pacalim cu ajutorul unui program de tip VPN. Iar cele de calitate, care sa permita traficul si viteza de care avem nevoie pentru fluxurile video furnizate de Google Stadia, costa. Din fericire, multi dintre producatorii de astfel de aplicatii ofera versiuni trial gratuite, pe care le puteti descarca si folosi fara limitari pentru o perioada limitata. Pentru testul nostru, am ales CyberGhost VPN, oferit gratuit, cu functionalitate completa, pentru 24 de ore. Il puteti descarca de aici (clic pe Start Your Free Trial ).

Odata descarcat si instalat, CyberGhost VPN va va invita sa va creati un cont, introducand adresa dvs. de e-mail si o parola. Odata creat contul, acesta trebuie activat urmand link-ul inclus in mail-ul de confirmare, ce va sosi pe adresa folosita pentru a crea contul. Dupa parcurgerea acestor pasi simpli, CyberGhost VPN poate fi utilizat. Am selectat din lista de servere recomandate Germania si am apasat butonul de conectare, iar in doar cateva secunde localizarile bazate pe IP indicau ca am fi conectati din Frankfurt.

Cum Germania este una dintre tarile in care Google Stadia este disponibil in mod oficial, am deschis browser-ul Chrome si am accesat pagina stadia.google.com. Un clic pe butonul Try Now din dreptul indemnului Play on us este suficient pentru a demara procedura de a dechide un cont valid pentru Stadia. Mai departe, va trebui sa va logati cu contul dvs. de Google, iar, in momentul in care serviciul va cere validarea unei invitatii prin intermediul introducerii unui cod, pur si simplu sa ignorati acest pas si sa apasati Confirm .

Procedura de configurare a...