V-am povestit ieri despre serviciul de game streaming NVIDIA GeForce Now, despre cat de bine functioneaza in anumite situatii, despre cum iti permite sa joci titlurile pe care le detii deja in Steam, Epic Games Store etc. De asemenea, v-am atras atentia si asupra posibilitatii de a pierde accesul la anumite jocuri, exemplul oferit fiind cel al publisher-ului Activision/Blizzard, care, la doar cateva zile dupa lansarea GeForce Now, a decis sa-si retraga toate titlurile din acest serviciu.

Ei bine, se pare ca vina pentru aceasta miscare nu apartine in totalitate celor de la Activision/Blizzard. Conform unei explicatii oferite de NVIDIA, cele doua companii au avut o intelegere prin intermediul careia titlurile de la Activision si Blizzard Entertainment erau incluse in programul de testare beta a serviciului NVIDIA GeForce Now. Din pacate, aceasta intelegere si-a incheiat perioada de valabilitate atunci cand serviciul a iesit din faza beta, iar cei de la NVIDIA s-a vazut nevoiti sa intrerupa accesul la aceste jocuri.

Totusi, dupa spusele celor de la NVIDIA, se cauta solutii pentru a reintroduce jocurilor celor de la Actvision/Blizzard in cadrul ofertei GeForce Now. Zvonurile afirma ca publisher-ul Activision/Blizzard este deschis la negocierea unui contract comercial in acest sens, insa cei de la NVIDIA nu ar fi dispusi inca sa incheie astfel de intelegeri comerciale menite sa extinda biblioteca de jocuri de pe GeForce Now. Articol original De ce au disparut jocurile de la Activision si Blizzard de pe NVIDIA GeForce Now?, de pe site-ul go4games.ro