din vorbirea fratelui Popa Petru (Batiz) la nunta de la Resita 16 septembrie 1973 In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Voi insiva ne veti ajuta in rugaciunile voastre, pentru ca binefacerea facuta noua prin rugaciunile multora sa fie un prilej de multumire catre Dumnezeu pentru noi. Fratilor si surorilor! []din vorbirea fratelui Popa Petru (Batiz) la nunta de la Resita 16 septembrie 1973In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Voi insiva ne veti ajuta in rugaciunile voastre, pentru ca binefacerea facuta noua prin rugaciunile multora sa fie un prilej de multumire catre Dumnezeu pentru noi. Fratilor si surorilor! Aproape in toate Epistolele pe care aproape pe toate le-a scris din inchisoare , Apostolul Pavel se ruga de frati: Fratilor, rugati-va pentru mine ca sa mi se dea cuvant sa vestesc Cuvantul Domnului asa cum trebuie . Sfantul Pavel simtea nevoia de ajutorul fratilor prin rugaciune. Asa a trait Biserica lui Dumnezeu intotdeauna. Iar Apostolul Pavel le aminteste corinte nilor: Binefacerea facuta de voi noua va face pe altii ca sa aduca multumiri lui Dumnezeu pentru voi . Puterea unei adunari, fratilor, e rugaciunea. O adunare in care fratii nu se roaga pentru fratii lucratori si o adunare in care fratii lucratori nu se roaga e fara putere.

Iertati-ma, vreau sa spun un lucru care va lamuri problema aceasta. In viata albinelor e o randuiala: matca depune ouale in celule, pentru inmultirea populatiei. Daca se intampla sa dispara matca, se gaseste o albina care depune oua, in locul matcii, in celule. Dar din ouale de albina ies trantori. i din ouale de matca ies albinele lucratoare. Asa se intampla si in viata noastra.

Am amintit si [aseara] in putine cuvinte: Duhul lui Dumnezeu, spune Cuvantul...