() Care vor trece dincolo de ultima zi, din cartea Apocalipsei. Caci dupa cum a fost o zi, o seara si o dimineata, ziua intai, asa va fi o seara a zilei celei din urma, dupa care va urma dimineata vesniciei. In Hristos au fost facute timpurile, adica veacurile. i tot ceea ce a fost []() Care vor trece dincolo de ultima zi, din cartea Apocalipsei. Caci dupa cum a fost o zi, o seara si o dimineata, ziua intai, asa va fi o seara a zilei celei din urma, dupa care va urma dimineata vesniciei.

In Hristos au fost facute timpurile, adica veacurile. i tot ceea ce a fost odata inceput cu ele se va sfarsi odata cu ele. Dar in Hristos Domnul nostru, cel ce primeste adevarul va trece dincolo in vesnicie, caci si noi suntem vesnici. Am fost in Dumnezeu inainte de a fi cu timpul si vom ajunge iarasi in El dupa ce nu vom mai fi ceea ce se pare a fi cu timpul. i pentru aceasta viata care este vesnica si care nu sfarseste odata cu moartea, Cuvantul lui Dumnezeu ne invata sa ne pregatim de aici. i pentru ca sa ne pregatim bine, trebuie sa incepem de la inceput bine. i cel dintai inceput bun este acela cand sufletul se uneste cu Hristos si se hotaraste si porneste mai departe pe calea lui Dumnezeu.

Fericit este acela care, in primii sapte ani din viata, are o mama credincioasa.

Fericit este apoi acela care, in ai doilea sapte ani din viata, are un invatator credincios.

Apoi in ai treilea sapte ani din viata are un frate credincios, apropiat de el. i dupa aceea un sot credincios.

Toate aceste lucruri nu ni le poate da decat Hristos. O mama credincioasa nu ne-o poate da decat Hristos. Daca am avut o mama credincioasa, aceasta Hristos ne-a dat-o. Daca am avut un tata credincios, acesta a fost un dar de la Hristos. Daca am avut un invatator credincios, un indrumator credincios, acesta este un dar si mai mare de la Hristos. Daca avem un prieten si frati credinciosi, nu numai unul, ci sute si mii, acesta este un dar nespus de mare. i, la vremea potrivita, daca cerem cu credinta si asteptam cu rabdare, Dumnezeu ne va pregati si ne va da si un sot sau o sotie credincioasa.

Dar toate acestea vin numai din mana Lui. i toate acestea El le da cu mana larga aceluia care plateste pentru ele un pret de rugaciuni si de ascultare, asa cum ne invata Cuvantul lui Dumnezeu.

In cartea Domnului avem nenumarate pilde spre care trebuie sa privim. Pilde de tineri credinciosi si pilde de tineri necredinciosi. Pilde de mame credincioase si pilde de mame necredincioase. Pilde de tati credinciosi si necredinciosi, de prieteni, de sotii si de soti credinciosi sau necredinciosi. E un mare har de la Dumnezeu sa avem o mama credincioasa, un invatator credincios, un frate credincios, un sot credincios. Dar e si mai mare binecuvantare de la Dumnezeu daca stim, avandu-le, sa le pretuim cu adevarat.

In Cuvantul lui Dumnezeu care este cartea vietii pentru ca acolo este aratat cum se desfasoara viata si cum sfarseste viata celui credincios si a celui necredincios , noi avem o multime de pilde la care e bine sa luam seama inca de la inceput. Sunt tineri credinciosi, cum a fost Isaac, cum a fost Iacov, cum a fost Iosif, cum a fost Beniamin, cum a fost Ionatan, cum a fost David, cum a fost fiica lui Iefta, cum a fost Rebeca, cum a fost Rahela sau pildele celelalte din Vechiul Testament. Dar si mai minunate sunt pildele din Noul Testament, ca Maica Domnului, care a...