In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Cel dintai lucru pe care sunt obligat sa vi-l spun este o multumire. i, multumindu-va fratiilor voastre, Ii multumesc in acelasi timp lui Dumnezeu prin fratiile voastre si in fratiile voastre, mai intai pentru ca, daca am parcurs acest drum de 38 de ani, []In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Cel dintai lucru pe care sunt obligat sa vi-l spun este o multumire. i, multumindu-va fratiilor voastre, Ii multumesc in acelasi timp lui Dumnezeu prin fratiile voastre si in fratiile voastre, mai intai pentru ca, daca am parcurs acest drum de 38 de ani, aceasta este si datorita asa cum au spus mai inainte fratii partasiei fratesti. Intotdeauna si de fiecare data am simtit rugaciunile fratilor, am simtit indemnurile fratilor, o data cu mana lui Dumnezeu care ne-a binecuvantat si ne-a ajutat.

Daca plantezi o planta in gradina, aceasta arata doua lucruri: mai intai, binecuvantarea lui Dumnezeu prin tot ceea ce da El (ploaie si toate cele pe care le da la timp) si apoi se vede si mana harnica ce a lucrat si a ajutat la ridicarea acelei plante.

Daca cineva este sadit in ogorul lui Dumnezeu, are parte de aceste doua mari binecuvantari: cea dintai este binecuvantarea lui Dumnezeu, care se revarsa atunci cand este chemat este binecuvantat de El, in urma rugaciunilor si a staruintelor prin rugaciune; si al doilea lucru este partasia frateasca, de care se bucura si prin care traieste. Aceste doua lucruri se vad in fiinta sa, daca el este plantat de Dumnezeu si daca el traieste, prin Duhul Sfant, viata cea duhovniceasca. inta vietii este desavarsirea. Aceasta este o chemare a Insusi Domnului Iisus, pe care ne-o adreseaza in Cuvantul Sau: Fiti desavarsiti, cum si Tatal vostru este desavarsit , ne spune Domnul Iisus la Matei capitolul 5, versetul 48. Dar aceasta nu se poate face in individualism, adica separat, ci numai cu ajutorul lui Dumnezeu si cu partasia frateasca. Vreau sa va spun ceva ce spune Sfantul Maxim Marturisitorul. El spune ca tinta vietii este desavarsirea si aceasta am dovedit-o si prin ceea ce spune Domnul Iisus: Fiti desavarsiti, cum si Tatal vostru este desavarsit . i el mai spune asa: Dumnezeu a sadit in om trei dorinte: cea dintai este dorinta de a trai, dorinta vietii. Cea de-a doua este dorinta de a trai mai bine, adica de a urca treptele desavarsirii, ca, urcand treptele acestea ale desavarsirii, [omul] sa ajunga, in cele din urma, asa cum a...