Apostolul Pavel spune apriat: nu puteti bea paharul Domnului ci paharul dracilor; nu puteti lua parte la masa Domnului ci la masa dracilor (1 Corinteni 10, 21). Insa oamenii raspund: ba putem Nu puteti sluji la doi stapani: si lui Dumnezeu si lui Mamona zice Mantuitorul (Matei 6 24): Insa oamenii raspund: ba putem E []Apostolul Pavel spune apriat: nu puteti bea paharul Domnului ci paharul dracilor; nu puteti lua parte la masa Domnului ci la masa dracilor (1 Corinteni 10, 21). Insa oamenii raspund: ba putemNu puteti sluji la doi stapani: si lui Dumnezeu si lui Mamona zice Mantuitorul (Matei 6 24): Insa oamenii raspund: ba putemE plina lumea de crestini care traiesc in minciuna si inselaciunea ca pot bea si paharul Domnului si paharul dracilor pot sluji si lui Dumnezeu si lui Mamona pot fi si cu Dumnezeu si cu lumea si cu cele sufletesti si cu cele lumesti.

Ah! Ce misel mare e diavolul. El a imitat si aici pe Domnul. i luand (Iisus) paharul, a zis: beti dintru acesta toti, ca acesta este sangele Meu care pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor (Matei 26, 26-28).

Insa diavolul si-a zis: de vor alerga oamenii cu totii la acest pahar, eu sunt pierdut, imparatia mea este pierduta. i s-a apucat diavolul si a facut si el un pahar (pe cel de birt), pe care il ridica mereu strigand: veniti de beti din paharul meu ca are este puterea lui: veti uita indata de necazuri, veti capata curaj, voie buna, pofta de mancare, putere, sanatate i lumea asculta aceasta chemare mincinoasa. E plina lumea de cei ce se cumineca cu paharul dracilor: cu alcoolul, dupa care se aleg pe urma cu pieire trupeasca si sufleteasca. E plina apoi lumea si de cei ce cred ca pot bea din amandoua paharele. Acestia sunt crestinii pe care ii vezi Duminica dimineata la biserica dupa amiaza la carciuma. De la masa Domnului la masa dracilor. De la paharul Domnului la paharul dracilor.

Ah! In ce minciuna si inselaciune mare traiesc cei mai multi crestini!Petreceri de sarbatoricu dansuri pana in zoriCe paganatate mare este si aceasta! La toate praznicele si sarbatorile mari, se aranjeaza baluri si petreceri, cu dans pana in zori. Lumea e invitata la petrecere de Craciun, de Anul Nou, de Botez etc.

Iar dupa aceste invitari si petreceri, cu dans pana in zori, roada bogata culege diavolul si iadul. Toata roada e a lui.

Ce bine sunt puse aceste invitari in chipul de alaturi. Cei ce mergeti pe la baluri, priviti, iata cine va invita acolo! E moartea, e iadul, e pieirea. i toti cei ce asculta aceste chemari si pleaca pe calea invitarilor nu se intorc niciodata teferi acasa. Unii vin cu sanatatea stricata, altii cu capetele sparte si cu totii bolnavi cu sufletul.

Oh! E grozav secerisul pe care diavolul il are cu invitarile lui. Secerisul si culesul diavolului e pe la petrecerile de sarbatori.

Dragi tineri, fratiori si surioare! Grijiti; pe voi va cauta mai ales aceste invitari. i pe voi va omoara mai ales aceste invitari. Pe voi va pescuieste Satan mai ales cu aceste invitari. Iar daca nu ma credeti pe mine, mergeti pe la spitale si sanatoriile de tuberculosi si veti afla acolo tot tineri si tinere, care se ofilesc si se topesc fiindca au dat ascultare acestor invitari. Mergeti pe la spitale, temnite si cimitire, si veti afla pe tot locul urmele acestor invitariLa dans pana-n zori, veniti fete si feciori asa va cheama diavolul siretul. i dupa ce l-ati ascultat, va trimite acasa cu sufletul si trupul bolnav. i pe multi ii trimite chiar in mormant.

Sa luam aminte! i Biblia are o invitare ce ne cheama la un ospat, la o petrecere. E invitarea de la Luca 14, 17, unde ne cheama pe toti sa intram si sa ne petrecem cu totii la ospatul Mirelui.

Adica, vedeti, sunt in lumea asta doua invitari si doi invitatori. O invitare vine de la Domnul si ea ne cheama la ospatul Lui, la masa Lui. Cealalta vine de la diavolul si ea ne cheama la moarte si la pieire.

Vai de cei ce asculta chemarea lui Satan.

Venitul curat al petrecerilorIn chipul de alaturi e pus tot adevarul. Se vorbeste despre un venit curat al petrecerilor. Dar acest venit curat este aproape intreg al diavolului. Dracul s-alege cu cel mai mare castig pe urma petrecerilor. Ale lui sunt betiile ce se fac la petreceri, sudalmile, bataile, aprinderea poftelor, desfranarile, batjocorirea praznicelor, certele, omorurile, si alte lucruri slabe. Judecati voi insiva, dragi cititori, oare nu-i asa?Foarte potrivit e pus acest adevar in chipul de alaturi. Necuratul se duce razand cu sacul incarcat cu venitul curat al petrecerilor. Pentru scopurile culturale ramane, ca scapat, 1 Leu (cazut si acela din sacul lui).

Chiar si cu castigurile...