O, dragul meu cititor! Apropie-te de Iisus cu toata fiinta ta si incredinteaza-I Lui intreaga ta iubire. Fii tu fecioara inte leapta care sa strigi hotarata tuturor ispitelor vietii care iti cer ne contenit iubirea ta: Plecati de la mine, fugiti cu graba voi, toate glasurile ispititoare, si incetati a-mi mai cere iubirea mea. Eu am pe []O, dragul meu cititor! Apropie-te de Iisus cu toata fiinta ta si incredinteaza-I Lui intreaga ta iubire. Fii tu fecioara inte leapta care sa strigi hotarata tuturor ispitelor vietii care iti cer ne contenit iubirea ta: Plecati de la mine, fugiti cu graba voi, toate glasurile ispititoare, si incetati a-mi mai cere iubirea mea. Eu am pe Altul pe care trebuie a-L iubi, caci El Insusi m-a iubit mai intai cum nimeni altul n-a putut vreodata. Acesta este Iisus, care m-a iubit inca din vesnicie, pe cand eu nici nu eram. De aceea, cople sit de a Lui iubire, se cade ca si eu sa-I jertfesc Lui si numai Lui intreaga mea viata. Pe El vreau sa-L iubesc si alipit la sanul Lui vreau sa raman pentru totdeauna .

Dragul meu cititor, nu vezi tu cum iubirea sfanta a lui Iisus ne indeamna la iubire? Nu simti tu cum ceva tainic ne striga ca din noi trebuie sa zvacneasca flacari de iubire catre Iisus?Nu simti tu cum ranile lui Iisus iti rasco lesc fiinta ta nepasatoare? Inima ta va mai putea ea oare ramane inca rece? Sloiurile reci de gheata nu se vor topi nici la focul arzator al dragostei lui Iisus? Ah, iubitul meu cititor! Asculta cel putin acuma graiul dulce al iubirii ce tasneste din ranile sangerande ale Domnu lui Iisus. Lasa-te strapuns de cuiele ce-au span zurat pe cruce Faptura divina a blandului Iisus!Graiul lor sa raneasca adanc inima ta si s-o coboare inlacrimata sub aripa ocrotitoare a ostasiei lui Iisus! Pleaca-te smerit si asculta soaptele tainice ale acestei jertfe minunate care te imbie la iubire si recunostinta. Nimeni si niciodata nu va intelege deplin focul dragostei lui Iisus; El a dat totul pentru noi. Iar apoi? O, noi Il rastignim necontenit prin toate faptele urate, prin vorbe, ganduri si multa necredinta care a cucerit inimile noastre. Iisus a suferit pen tru noi toti fiindca ne a iubit, iar noi Il dispretuim la orice pas. Iisus, din iubire, ar fi murit de mii de ori pe cruce si ar fi gata oricand a patimi iarasi pentru fiecare din noi; iar noi Il vindem pentru o tigara sau pentru tovarasiile si prieteniile rele de care nu ne putem descatusa.

Din iubire, Iisus a stat pe cruce ore intregi si tot din iubire, de era nevoie, ar fi stat pe cruce pana la judecata. Iar noi nu gasim timp si nu avem rabdare sa induram nimic pentru El. Nici sa stam o ora sa ascultam Cuvantul mantui tor, sa ne rugam, sa cantam o cantare duhovni ceasca.

Scumpul meu cititor, nu mai fi nepasa tor. Intelege cel putin acuma ca suferinta lui Iisus ne predica o iubire fara margini. Numai aceasta iubire il poate transforma si innoi pe om. Numai aceasta iubire l-a facut pe Sfantul Apostol Pavel sa strige: Cine ne va desparti pe noi de dragostea lui Hristos? (Rom 8, 36).

Numai aceasta dragoste a putut inflacara inima si pregati pe cei dintai crestini sa pri measca moartea in orice clipa, cu seninatate si fara pic de impotrivire (Rom 8, 36). Aceasta iubire i-a facut biruitori in cele mai grele necazuri. Patrunsi de aceasta iubire, au su ferit martiriul, au rabdat nespuse suferinte, au mers cantand pe gratarele inrosite, s-au asezat pe jar ca pe niste trandafiri, au rabdat chinuri si nimeni si nimic nu i-a despartit de dragostea lui Dumnezeu aratata noua prin Iisus Hristos.

Da, oricine a inteles...