Ce frumoase sunt competitiile sportive in care vezi tineri concurenti, pretendenti la o medalie! De la Jocurile Olimpice se inspira Sf. Pavel, Atletul lui Hristos, si in Epistola intai catre Corinteni (9, 24-27) si in Epistola catre Filipeni (3, 4). Prima conditie a unui concurent este pregatirea fizica. Cate ore de antrenamente, pe vreme buna []Ce frumoase sunt competitiile sportive in care vezi tineri concurenti, pretendenti la o medalie! De la Jocurile Olimpice se inspira Sf. Pavel, Atletul lui Hristos, si in Epistola intai catre Corinteni (9, 24-27) si in Epistola catre Filipeni (3, 4).

Prima conditie a unui concurent este pregatirea fizica. Cate ore de antrenamente, pe vreme buna sau rea, cata perseverenta pana cand concurentul este pregatit sa participe la competitie! i nu numai Pe langa antrenamente, infranarea de la multe alimente si bauturi neingaduite.

Asistam azi la un fenomen inexplicabil oamenilor, un castig mult cu munca putina.

Dar asa nu se poate! Sau daca se poate,este un furt, un pacat!Dragi fratiori si surioare tinere, voua ma adresez. Cat de mult cititi voi din Sf. Scriptura, din cartile patristice? Din cartileOastei? Cat de mult va rugati si postiti pentru a ajunge la rasplata chemarii de Sus ?Ne intristam cand insistam prin adunarilenoastre de tineret la cate un frate sau sora sa se roage si suntem refuzati. Intelegem atunci ca lipseste antrenamentul.

Cu cat mai mult se cere unui credincios sa alerge spre tinta...