In vremea aceea, venit-a Iisus cu corabia in latura Gadarenilor, care este de ceea parte de Galileea. i iesind El la uscat, L-a intampinat pe El un om oarecare din cetate, care avea draci si de multa vreme in haina nu se imbraca si in casa nu petrecea, ci in mormanturi. Iar vazand pe Iisus []In vremea aceea, venit-a Iisus cu corabia in latura Gadarenilor, care este de ceea parte de Galileea. i iesind El la uscat, L-a intampinat pe El un om oarecare din cetate, care avea draci si de multa vreme in haina nu se imbraca si in casa nu petrecea, ci in mormanturi. Iar vazand pe Iisus si strigand, a cazut inaintea Lui si cu glas mare a zis: Ce este mie si ie, Iisus, Fiul lui Dumnezeu celui Preainalt? Rogu-Te, nu ma munci pe mine . Ca poruncea duhului celui necurat sa iasa din omul acela, pentru ca de multi ani il tara pe dansul dupa el; si-l legau pe el cu lanturi de fier si cu obezi, pazindu-se, dar sfaramand legaturile, se gonea de dracul prin pustie. i l-a intrebat pe el Iisus, graind: Cum iti este numele? . Iar el a zis: Legheon , ca draci multi intrasera intr-insul. i-L rugau pe El ca sa nu le porunceasca lor sa mearga intru adanc. i era acolo o turma de porci multi ce se pasteau in munte; si-L rugau pe El sa le dea voie lor sa intre intr-insii; si le-a dat lor voie. i iesind dracii din om, au intrat in porci si s-a pornit turma de pe tarmuri in iezer si s-a inecat. Iar pastorii, vazand ceea ce se facuse, au fugit si au spus in cetate si prin sate. i L-au rugat pe Dansul tot norodul tinutului gadarenilor sa Se duca de la dansii, ca erau cuprinsi de mare frica. Iar El, intrand in corabie, S-a intors (Lua 8, 26-37).

Evanghelia de duminica o putem vedea si azi petrecandu-se intre noi. Toti cei cuprinsi de patimile (naravurile) cele rele, de pacatele cele mari sl grele, sunt in chipul omului din evanghelie, pe care diavolul il tinea in lanturi si il tara de ani de zile dupa el . i beatul ce scras neste din dinti si sare cu brisca asupra de-aproapelui sau este un astfel de indracit; si zgarcitul este un legat si chinuit de satana; si desfranatul este un astfel de rob pe care satana il taraste noptile dupa el De atatea ori si in atatea locuri ii putem vedea si azi, iubitilor cititori, pe cei prinsi si legati in lanturile satanei. Nu vedem insa minunea scaparii lor din robia diavolului. Sunt unii care scapa, dar cei mai multi oameni traiesc o viata intreaga le gati si tarati in toate partile de diavolul.

Crestinilor! Cand satana ne prinde si ne leaga cu atare patima si pacat, numai o singura cale de scapare avem din ghearele...