Intr-adevar, cu taicuta si prin el, Dumnezeu a facut minuni care nu trebuie sa ramana ascunse. Cunoasterea lor va folosi altor credinciosi, care astfel isi vor intari mai mult credinta si dragos tea pentru Dumnezeu. Zicea fratele Popa Petru adeseori: Peste mine de mult trebuia sa fie iarba verde Eu, daca traiesc, am fost salvat de []Intr-adevar, cu taicuta si prin el, Dumnezeu a facut minuni care nu trebuie sa ramana ascunse. Cunoasterea lor va folosi altor credinciosi, care astfel isi vor intari mai mult credinta si dragos tea pentru Dumnezeu.

Zicea fratele Popa Petru adeseori: Peste mine de mult trebuia sa fie iarba verde Eu, daca traiesc, am fost salvat de Dum nezeu printr-o minune. Prin urmare, cat voi trai, pen tru El voi trai .

Iata minunea. In tineretea sa, prin anul 1939, dupa ce se casatorise si avusese pri mul copil, s-a imbolnavit foarte grav de plamani. A mers la un medic care, dupa toate investigatiile, a spus familiei ca plamanii lui sunt distrusi si el nu mai are nici o sansa sa traiasca Sa-l ia acasa si sa se pregateasca pentru inmorman tare, ca in foarte scurt timp va muri.

Tusea foarte rau. A inceput sa dea afara bucati de plamani, pana cand a dat tot ce era stricat. Trecura cateva sap tamani, apoi luni, trecu si anul, dar el tot nu muri. A inceput raz boiul si trebuia sa plece si el pe front. Atunci, avand toate rezultatele analizelor bolii de care su ferise, s-a gandit sa incerce sa obtina o scu tire medicala pentru a nu mai fi concentrat.

A mers la acelasi medic, i-a dat acestuia toate rezultatele pe care le avea si l-a rugat, daca se poate, sa-i dea o scutire, sa nu plece in raz boi. La inceput, medicul nu l-a re cu noscut. Dar dupa ce vazu hartiile s-a uitat la el ca la un inviat din morti si a exclamat: N-ai murit, ma? Eu te-am crezut in mormant de mult!Aproape ca nu-i venea sa creada ca e el. L-a consultat si, probabil, i-a facut o radiografie la plamani, dupa care l-a privit si i-a zis iar: Ai plamani noi, omule, ai plamani ca de miel. Dupa cum te prezinti acum, n-ar trebui sa-ti fac nici o scutire; dar totusi iti fac, in baza rezul tatelor de atunci, caci cu tine s-a pe tre cut o minune.

Aceasta minune a facut-o Domnul in viata lui taicuta. De aceea, el s-a daruit cu toata fiinta in slujba Dom nului, a Evangheliei si a fratilor. i, pentru ca fratele Petru s-a daruit cu toata fiinta sa lui Dumnezeu, si Dom nul a fa cut apoi minuni cu el, iar prin el, si in viata altora.

Voi mai aminti aici inca patru lucrari minunate pe care Dumnezeu le-a facut prin el; si cred ca n-au fost numai aces teaDupa ce avu al doilea copil, la nu mai 6 ani, acesta se imbolnavi si muri. Mare le-a fost durerea pierderii lui, mai ales ca a fost de o bunatate rara. Apoi veni al treilea copil, care si aces ta se imbolnavi foarte grav. Cand si el fu aproape mort, taicuta spunea ca a strigat ca niciodata catre Domnul in rugaciune, plangand sfasietor. i co pilul si-a revenit si s-a facut sanatos.

Un alt caz minunat s-a petrecut cu o femeie. Odata se hotarase ca adunarea sa se tina, intr-o seara, la un frate din tr un sat de-aici din zona. Peste drum de casa unde se facea adunarea, lo cuia o femeie stapanita de duhuri rele. Mi-a povestit chiar femeia respectiva ca, timp de doi ani, in fiecare noapte, mai multe aratari diavolesti o chinuiau, nelasand-o sa doarma. Era purtata pe-afara, prin gradina si ii vedea pe acesti diavoli intrand si iesind pe sub talpa casei (casele atunci nu aveau fundatie din beton, ci o talpa de lemn asezata pe pietre, peste care se zi deau peretii). i toata noaptea n-o lasau sa doarma deloc. Imi spunea femeia: Ziua mergeam la lucru, la colectiv, cot la cot cu celelalte femei si ma miram cum pot rezista, cum nu cad . i asa a mers doi ani.

In seara in care s-a hotarat adunarea la...