Motto: Daca nu faci binele pe care il stii, n-are rost sa cunosti alt bine. (Sfantul Marcu Ascetul) Orice locuitor al unei cetati are atat datoria cunoasterii, cat si obligatia respectarii legilor impuse pentru o buna vietuire si randuiala de catre legiuitorul acelei cetati. In fata judecatii pamantesti, calcatorullegii nu se poate apara folosind argumentele: N-am []Motto: Daca nu faci binele pe care il stii, n-are rost sa cunosti alt bine. (Sfantul Marcu Ascetul)Orice locuitor al unei cetati are atat datoria cunoasterii, cat si obligatia respectarii legilor impuse pentru o buna vietuire si randuiala de catre legiuitorul acelei cetati. In fata judecatii pamantesti, calcatorullegii nu se poate apara folosind argumentele: N-am stiut! , Nu mi s-a spus! . Caci legea a fost facuta pentru a fi cunoscuta si respectata, iar nu nesocotita. i ea s-a facut pentru calcatorii de lege, nu pentru cei drepti. Cu atat mai mult cand vorbim de Legea lui Dumnezeu, porunca iubirii data noua prin Mantuitorul nostru Iisus Hristos: iubirea de Dumnezeu si iubirea aproapelui. Datori suntem sa stim. Sa facem. i apoi sa spunem altora.

Daca nu putem iubi pe un frate, cum atunci am putea iubi pe un strain? Daca n-avem vreme spre-a asculta pe cel al casei, al adunarii, al Bisericii, cum atunci vom putea asculta pe cel strain de casa, de adunarea, de Biserica in care ne-am nascut? i daca nu facem binele cel mai mic, cel mai usor, cum am putea implini pe acela greu si de ce ar trebui sa mai cunoastem alt bine, cata vreme nu-l implinim pe cel stiut? In Biblia Cartea Vietii , Parintele Iosif Trifa spune: Citirea si adancirea Bibliei merg alaturi cu cresterea duhovniceasca . Nu altcumva.

De cele mai multe ori ne pomenim mai mult vorbind, ori infierand pacatele celor nelegiuiti, decat a ne apleca spre dobandirea virtutilor sfintilor nostri inaintasi, ale sfintilor lui Dumnezeu. Caci a privi spre frumusetea virtutilor descoperite in vietile sfintilor e mai de folos decat a vorbi de uratenia pacatului celor rai. Totusi, astazi, cei mai multi oameni invidiaza nu pe cei buni pe care Dumnezeu i-a lasat in mijlocul celor rai pentru ca vazand faptele lor cele bune sa slaveasca pe Tatal Ceresc ci pe cei rai, adica pe cei vicleni si inselatori, pe cei cu mai multe fete, pe lacomi; si care sunt in stare de orice pentru interesul lor, intristand, fara mustrare de constiinta, pe ceilalti.

De la inceput, Oastea Domnului, prin Parintele Iosif Trifa, a indemnat spre parasirea pacatelor prin dobandirea virtutilor. Cei care nu cunosc...