Luati toata armatura lui Dumnezeu Efes. 6, 11 Imbracati-va cu toate armele lui Dumnezeu, ca sa puteti sta impotriva uneltirilor diavolului (Efes. 6,11). Crestinul este un luptator Crestinul este un luptator pentru Imparatia lui Dumnezeu, unul ce da navala in fiecare zi pentru a ajunge tinta desavarsirii la care este chemat (Efes. 4, []Luati toata armatura lui Dumnezeu Efes. 6, 11 Imbracati-va cu toate armele lui Dumnezeu, ca sa puteti sta impotriva uneltirilor diavolului (Efes. 6,11).

Crestinul este un luptator Crestinul este un luptator pentru Imparatia lui Dumnezeu, unul ce da navala in fiecare zi pentru a ajunge tinta desavarsirii la care este chemat (Efes. 4, 13-15).

Dar pana sa ajungi acolo, cate lupte, cate raniri, cate lacrimi si dureri! Numai cel care merge pe calea cea stramta si cu scarbe stie.

Dar, fie! Face sa te lupti cand stii ce este la capat. i Domnul ne-a dat o pilda ca sa calcam pe urmele Lui (I Petru 2, 21). Dar, pentru ca sa te lupti, iti trebuie arme. Un luptator pe campul de lupta, fara arme, nici nu ti-l poti inchipui. Este un nesocotit cel care se incumeta sa mearga la razboi cu mainile in buzunar. i un nesocotit este si crestinul care crede ca poate castiga batalia vietii si mantuirii fara lupte, fara sfortari, framantari si dureri. In Imparatia lui Dumnezeu trebuie sa intram prin multe necazuri (Fapte 14, 22). Iar Domnul spune ca Imparatia lui Dumnezeu se ia cu navala, si cine da navala pune mana pe ea (Matei 11, 12).

Da, un crestin adevarat este un luptator, un ostas al Domnului Hristos (II Tim. 2, 3), care, avand mijlocul incins si faclia aprinsa (Luca 12, 35), pururea inarmat cu armele duhovnicesti de la Efes. 6, 11-18, sta treaz la postul de veghe si nu doarme (I Tes. 5, 6), stiind ca are de luptat...