Sa stii s-astepti fagaduinta ce negresit se va-mplini cu-ncredintarea neclintita ca tot ce-i scris asa va fi; nici cat delunga-ntarziere, nici cat de multi si tari vrajmasi sa nu-ti infranga-ncredintarea; sa lupti crezand, sa nu te lasi! Sa stii s-astepti si suferinta, ca si ea are de-mplinit o mare taina-n viata celui ce cu Hristos []Sa stii s-astepti fagaduinta ce negresit se va-mplinicu-ncredintarea neclintita ca tot ce-i scris asa va fi;nici cat delunga-ntarziere, nici cat de multi si tari vrajmasisa nu-ti infranga-ncredintarea; sa lupti crezand, sa nu te lasi!Sa stii s-astepti si suferinta, ca si ea are de-mplinito mare taina-n viata celui ce cu Hristos se vrea unit;dar orisicare-ar fi cuptorul si-n orice flacari sa te-ncingi,nimic nu-ti franga-ncredintarea, sa rabzi,crezand ca ai sa-nvingi!Sa stii s-astepti si izbavirea, caci si ea-si are vremea sa,cu neclintita-ncredintare ca va veni si-o vei vedea;oricate piedici i s-ar pune si-orice zavoare ti-o inchid,nimic nu-ti franga-ncredintarea, la timp cadea-va orice zid.

Sa stii s-astepti frumos si moartea, caci si ea-si are clipa ei,cu-ncredintarea neclintita pe-al Vietii Vesnice temei;in orice fel ti-ar fi plecarea si orisiunde-ar fi sa mori,nimic nu-ti franga-ncredintarea ca mergi spre-ai Stralucirii Zori.

Dar si mai mult s-astepti pe Domnul, mai grabnicdecat tot ce-astepti,cu neclintita-ncredintare cu care-asteapta toti cei drepti;durerea, poate, n-o sa vina, nici moartea chiar, naintea Sa,nimic nu-ti franga-ncredintarea ca vine El si-L vei vedea!Zile si adevaruri istorice / Traian Dorz. Ed. a 3-a. Sibiu: Oastea Domnului, 2010